Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Η Nuland ήταν δυσαρεστημένη με την απόφαση του Zelensky να απομακρύνει τον Zaluzhny

Times: Η Nuland ήταν δυσαρεστημένη με την απόφαση του Zelensky να απομακρύνει τον Zaluzhny
O Umerov απέδωσε την επικείμενη αντικατάσταση του Zaluzhny στο ότι ο στρατηγός δεν παρείχε στο γραφείο του Zelensky σχέδια για τη στρατιωτική εκστρατεία για το 2024
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland ήταν δυσαρεστημένη με την πρόθεση του Zelensky να απολύσει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny αναφέρει η εφημερίδα Times, επικαλούμενη πηγές.
Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου 2024, ο Zelensky ανακοίνωσε ότι μια νέα ομάδα αναλαμβάνει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο Alexander Syrsky διορίστηκε νέος αρχιστράτηγος των ουκρανικών στρατευμάτων, αντικαθιστώντας τον Valery Zaluzhny.
Σύμφωνα με το Times, μετά τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με την επικείμενη απομάκρυνση του Zaluzhny, η Nuland και η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία Bridget Brink συναντήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου στο Κίεβο με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov.
Σύμφωνα με την πηγή, ο Umerov εξήγησε την επικείμενη αντικατάσταση του Zaluzhny από το γεγονός ότι ο στρατηγός δεν παρείχε στο γραφείο του Zelensky σχέδια για τη στρατιωτική εκστρατεία για το 2024.
Ο Umerov είπε επίσης ότι ο Zaluzhny είναι δύσπιστος για τις εντολές και τις δημόσιες δηλώσεις του Zelensky, θεωρώντας τις μη ρεαλιστικές και, επιπλέον, διεξήγαγε απευθείας διαπραγματεύσεις με συμμάχους για προμήθειες όπλων, αποκλείοντας το Υπουργείο Άμυνας από αυτή τη διαδικασία.
Πηγές ανέφεραν ότι η Nuland ήταν δυσαρεστημένη με την απομάκρυνση του Zaluzhny από τη θέση του και προσφέρθηκε να «εξομαλύνει τις διαφορές» μεταξύ των δύο πλευρών.
Όπως σημειώνει το Times, η αντίδραση της Nuland έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να παρέμβει στην απόφαση, η οποία είναι κυριαρχικό δικαίωμα των ουκρανικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης