Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς συντριπτική ήττα, εάν η Ουκρανία δεν κάνει άμεσα εκεχειρία – Αποτυχημένος ο Syrsky θεωρείται χασάπης, ενόχληση Nuland

Προς συντριπτική ήττα, εάν η Ουκρανία δεν κάνει άμεσα εκεχειρία – Αποτυχημένος ο Syrsky θεωρείται χασάπης, ενόχληση Nuland
Ανοικτά τα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας προειδοποιούν ότι εάν δεν υπάρξει εκεχειρία η Ουκρανία οδηγείται σε συντριβή - Politico: Στον Ουκρανικό στρατό ο νέος αρχιστράτηγος Syrsky ονομάζεται «χασάπης» και «στρατηγός 200»
(upd 34) Ενώ η Ουκρανία οδηγείται σε καταστροφική ήττα, η Ρωσία όπως τόνισε ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος θέλει να επιλύσει την σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων, αντιθέτως η αδύναμη Ουκρανία θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο που είναι μάταιος.
Ο αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson που πήρε συνέντευξη από τον Putin ότι μόνο ένας ηλίθιος θα πίστευε ότι η Ρωσία θέλει να επιτεθεί στα ευρωπαϊκά κράτη.
Μετά την απομάκρυνση του Valery Zaluzhny από αρχηγό στρατού και την τοποθέτηση του Alexander Syrsky, το συμπέρασμα είναι ένα…
Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη σε θάνατο.
Ο Alexander Syrsky είναι ένας αποτυχημένος στρατηγός που έδειξε την στρατηγική του στο Bakhmut, χιλιάδες Ουκρανοί σκοτώθηκαν χωρίς λόγο… θεωρείται χασάπης από τους Ουκρανούς.
Παράλληλα ο Zelensky άρχισε να απομακρύνει και τα μέλη της ομάδας Zaluzhny στην ηγεσία του ουκρανικού στρατού, διώχοντας τον αρχηγό του γενικού επιτελείου S. Shaptala.
H αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, V. Nuland πάντως εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για αυτές τις αλλαγές στο Ουκρανικό στράτευμα.

Την ίδια στιγμή ο γιος του Alexander Syrsky αντί να είναι στο μέτωπο διασκεδάζει στην νυχτερινή ζωή της Αυστραλίας… εις βάρος των κορόιδων Ουκρανών.
Πάντως ανοικτά τα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας προειδοποιούν ότι εάν δεν υπάρξει εκεχειρία η Ουκρανία οδηγείται σε συντριβή.

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν Οδησσό και Ochakov – Προειδοποίηση για ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το βράδυ της Παρασκευής (9/2/2024) την Οδησσό και την πόλη Ochakov, όπως ανέφερε το ουκρανικό μέσο Strana.ua.
«Αναφέρονται εκρήξεις στην Οδησσό, πιθανώς επιχειρεί και η αεράμυνα» έκανε γνωστό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, εκρήξεις σημειώθηκαν και στο Ochakov.
Ορισμένες περιοχές της περιφέρειας Nikolaev έμειναν χωρίς ρεύμα.
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, οι περιοχές της Οδησσού, του Nikolaev και του Kharkiv εξέδωσαν προειδοποίηση για πυραυλικές επιθέσεις.
Ο ρωσικός στρατός εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη την Ουκρανία.
Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το Κρεμλίνο, ο ρωσικός στρατός δεν χτυπά κατοικίες και αστικές υποδομές σε αντίθεση με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Θέλω να επιλύσω την σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson ότι θέλει να επιτύχει μια λύση στην κατάσταση στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων.
Ο Putin υπενθύμισε ότι η Ρωσία το έχει ήδη υποστηρίξει όταν δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο μονογραφήθηκε από τον επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Ντέιβιντ Αραχαμία, και ένα απόσπασμα από το έγγραφο φέρει την υπογραφή του.
«Έβαλε την υπογραφή του και μετά είπε: «Ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε και ο πόλεμος θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό, πριν από ενάμιση χρόνο.
Αλλά ο Βρετανός πρωθυπουργός ήρθε, μας απομάκρυνε και χάσαμε αυτή την ευκαιρία.
«Λοιπόν, το χάσαμε, κάναμε ένα λάθος - ας επιστρέψουν σε αυτό, αυτό είναι όλο» σημείωσε ο πρόεδρος.
Εξηγώντας την απόφαση να σταματήσει η σύγκρουση στο Donbass με τη βοήθεια ειδικής επιχείρησης, ο Putin υπενθύμισε τις υποσχέσεις να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ, ανέφερε τις στρατιωτικές βάσεις της συμμαχίας, καθώς και τις αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές βάσεις που άρχισαν να εμφανίζονται στο έδαφος της Ουκρανίας και το πραξικόπημα του 2014.
«Μπορείς να κυλήσεις αυτή τη μπάλα ατελείωτα μπρος-πίσω.
Αλλά σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις. Λάθος; Ναι. Διορθώστε το. Είμαστε έτοιμοι. Τι άλλο;" κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Γιατί δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη όλοι οι στόχοι;

Η Ρωσία δεν έχει ακόμη πετύχει τους στόχους της ειδικής επιχείρησης, γιατί ένας από αυτούς είναι η αποναζοποίηση, που σημαίνει διάλυση όλων των νεοναζιστικών κινημάτων, δήλωσε ο πρόεδρος Putin.
«Όχι, δεν έχουμε πετύχει ακόμη τους στόχους μας, γιατί ένας από τους στόχους είναι η αποναζοποίηση.
Αυτό σημαίνει την απαγόρευση όλων των νεοναζιστικών κινημάτων» τόνισε ο Putin.
της Μόσχας.
Η Γαλλία και η Γερμανία, όπως εξήγησε ο Putin, επέμειναν στην αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο, ώστε το Κίεβο να μην υπογράψει μια ειρηνευτική συμφωνία με το «όπλο στο κεφάλι».
Ωστόσο, αμέσως μετά την απόσυρση των στρατευμάτων, η ουκρανική πλευρά «πέταξε τις συμφωνίες στα σκουπίδια» και προετοιμάστηκε για μια παρατεταμένη σύγκρουση με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών δορυφόρων τους, σημείωσε Putin, έτσι εξελίχθηκε η κατάσταση. κατέληξε ο πρόεδρος.

Tucker Carlson (Αμερικανός δημοσιογράφος): Μόνο ένας ηλίθιος θα πίστευε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ευρώπη

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson είπε μετά από την συνέντευξη με τον Ρώσο πρόεδρο Putin ότι μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ευρώπη
«Η Ρωσία δεν ασχολείται.
Συγγνώμη, δεν πρέπει να πω κάτι τέτοιο γιατί οι ιδεολογικοί ψεύτες που διευθύνουν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θέλουν να παρουσιάσουν τον Putin ως Hitler.
Αυτό δεν είναι αλήθεια, αυτό είναι βλακεία.
Η Ρωσία είναι ήδη τεράστια, η μεγαλύτερη στον κόσμο», είπε ο Carlson σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.
Ο Carlson αναρωτήθηκε γιατί η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να πάει στην Πολωνία;
«Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να πιστεύεις ότι οι ρώσοι θα πάνε στη Βιέννη , δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό», είπε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι «επαγγελματίες ψεύτες στην Ουάσιγκτον» προσπαθούν να πείσουν τους Δυτικούς εταίρους για το αντίθετο.
Η Ρωσία έχει περισσότερους από αρκετούς φυσικούς πόρους, εκπρόσωποι διαφορετικών εθνικοτήτων ζουν στη χώρα, οι άνθρωποι μιλούν διαφορετικές γλώσσες και η διακυβέρνηση ενός τέτοιου κράτους δεν είναι εύκολη, σημείωσε ο δημοσιογράφος.
Όπως πρόσθεσε ο Carlson, είχε την εντύπωση ότι ο Putin ήταν «βαθιά πληγωμένος» από την απόρριψή του από τη Δύση, ενώ ο «ευρωπαϊσμός» στη Μόσχα όχι μόνο φαίνεται, αλλά και αισθητός σε πολιτιστικό επίπεδο.

Η συνέντευξη Putin σόκαρε τη Δύση – Η Clinton αποκαλούσε συνέχεια ηλίθιο τον Carlson

H συνέντευξη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson κατάφερε καίριο πλήγμα στην αντιρωσική και φιλοουκρανική πολιτική της Δύσης και ήταν μία πραγματική αποκάλυψη για τους πολίτες, τόνισε ο Wang Yiwei, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin.
«Η Δύση έχει εδώ και καιρό ξεγελαστεί από την αντιρωσική προπαγάνδα, οπότε τώρα αυτή η συνέντευξη τους εξοργίζει», είπε ο ειδικός.
Σημείωσε ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton απάντησε στη συνέντευξη προσβάλλοντας ευθέως τον Carlson, αποκαλώντας τον συνέχεια ηλίθιο.
«Αυτό δείχνει ότι η συνέντευξη εκνεύρισε αφάνταστα τη Δύση», πρόσθεσε ο Wang Yiwei. Πιστεύει ότι η πολιτική των δυτικών ηγετών για οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία βλάπτει τους πολίτες που αισθάνονται κόπωση από τη στρατιωτική σύγκρουση.
«Νομίζω ότι η συνέντευξη είναι πολύ επίκαιρη λαμβάνοντας υπόψη τις εκλογές στις ΗΠΑ φέτος», συνόψισε ο καθηγητής.

Ο Πάπας παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του Putin και καλεί τη Δύση να ακούσει τον Ρώσο ηγέτη

O Πάπας Φραγκίσκος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του Vladimir Putin με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson και ο ποντίφικας χάρηκε όταν άκουσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι έτοιμος για διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία δήλωσε ο Leonid Sevastyanov επικεφαλής της Παγκόσμιας Ένωσης Παλαιών Πιστών (WSU) στο Tass επικαλούμενος συνομιλία μαζί του.
«Ο Πάπας Φραγκίσκος παρακολούθησε τη συνέντευξη. Χαιρετίζει τη θέση ετοιμότητας του Vladimir Putin για διαπραγματεύσεις και κατανοεί τις ανησυχίες του Ρώσου ηγέτη για την ασφάλεια της χώρας. Ο Πάπας προτρέπει τη Δύση να ακούσει τον Putin και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία χωρίς προϋποθέσεις.
Όλοι οι όροι πρέπει να συζητηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Μπορούμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα μόνο μέσω συνομιλιών», είπε ο Sevastianov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ποντίφικας διάβασε στα λόγια του Putin ότι θέλει να οικοδομήσει ένανασφαλή κόσμο για όλους.
Επιπλέον, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι είναι έτοιμος να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις στο Βατικανό.

Shpak (Στρατιωτικός αναλυτής): Εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία θα οδηγηθεί σε ανοιχτό πόλεμο με τη Ρωσία

Στη συνέντευξη με τον Carlson, ο Putin προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα βρισκόταν στο χείλος μιας παγκόσμιας σύγκρουσης εάν οι ΗΠΑ στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.
Αυτή δεν είναι η πρώτη τέτοια προειδοποίηση από τον Ρώσο πρόεδρο, σημείωσε ο πρώην διοικητής των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων απόστρατος συνταγματάρχης Georgy Shpak, ο οποίος επεσήμανε ότι η αποστολή τακτικών αμερικανικών στρατευμάτων στην ουκρανική ζώνη σύγκρουσης θα οδηγούσε πιθανότατα σε έναν «ανοιχτό πόλεμο» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Ενώ υπάρχουν ήδη μισθοφόροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες που πολεμούν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, η υποθετική ακόμη άφιξη τακτικών αμερικανικών στρατευμάτων θα αναδιαμόρφωσε δραστικά τη σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε ο Shpak στο Sputnik.
«Ουσιαστικά, αυτό θα ήταν μια απροκάλυπτη επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Προφανώς, αυτός (ο Putin), ως αρχηγός του κράτους, έπρεπε να προειδοποιήσει για τις συνέπειες», είπε ο Shpak, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
«Τουλάχιστον, είπε δυνατά και ξεκάθαρα ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές», πρόσθεσε.
Η στιγμή που ο αμερικανικός στρατός θα εισέλθει στη σύγκρουση της Ουκρανίας, θα σήμαινε την έναρξη ενός «ανοιχτού πολέμου», σύμφωνα με όλους τους διεθνείς νόμους, και σύντομα θα ακολουθήσουν συγκρούσεις μεταξύ των αμερικανικών και ρωσικών στρατιωτικών, συμπλήρωσε.

Strana (Ουκρανικό ΜΜΕ): Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως εκεχειρία, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την πλήρη ήττα

Η συνέχιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην κατάρρευση της χώρας με όλες τις επακόλουθες συνέπειες, γράφει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.ua
«Η συνέχιση του πολέμου μπορεί να οδηγήσει την Ουκρανία σε πλήρη ήττα, σε περίπτωση δυσμενών εξελίξεων στο μέτωπο, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες», αναφέρει ηStrana .
Όπως σημειώνει η Strana, η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως εκεχειρία.
Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει τώρα μια κολοσσιαία έλλειψη όπλων και πυρομαχικών, όχι μόνο λόγω των καθυστερήσεων από το Κογκρέσο των ΗΠΑ , αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η δυτική στρατιωτική βιομηχανία υπολείπεται της ρωσικής.
«Και το πιο σημαντικό, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που βιώνουν τώρα ιδιαίτερα έντονα την έλλειψη προσωπικού. Επομένως, η Ουκρανία, λογικά, χρειάζεται τώρα μια ανάπαυλα, την οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για επανεξοπλισμό».
Ο Σύμβουλος του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Mikhail Podolyak έχει επανειλημμένα πει ότι οι ουκρανικές αρχές είναι αντίθετες σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε μια πραγματική νίκη για τη Ρωσία.
Η Ρωσία ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, αφού είναι αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της και θα προτιμούσε να το κάνει μέσω της διπλωματίας. Διαφορετικά, η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι.

Financial Times: Πολύ χειρότερη από ότι παρουσιάζεται η κατάσταση των Ουκρανών στο μέτωπο

Η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό στο μέτωπο είναι πολύ χειρότερη και πολύ πιο απελπιστική από αυτήν που παρουσιάζει η Δύση, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τις τρέχουσες θέσεις τους, εάν δεν λάβουν άμεσα βοήθεια από τη Δύση.
«Για τους Ουκρανούς, η κατάσταση στην πρώτη γραμμή είναι απελπιστική, πολύ χειρότερη από ό,τι αφήνουν να φανεί» επισημαίνουν οι Financial Times, επικαλούμενοι διπλωμάτη του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι σε ΗΠΑ και ΕΕ προειδοποιούν ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών πυροβολικού, τη στιγμή που Ευρωπαίος διπλωμάτης επισημαίνει πως ο κίνδυνος έλλειψης στρατιωτικής βοήθειας έχει γίνει «μείζονα ανησυχία» στην Ουκρανία για το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Προειδοποιεί μάλιστα ότι «θα είναι δύσκολο για τους Ουκρανούς να διατηρήσουν ακόμη και τις τρέχουσες θέσεις τους».

Jiri Sedivy (Τσέχος στρατηγός): Είναι πολύ… αργά για τους Ουκρανούς - Ούτε η νέα κινητοποίηση θα τους σώσει

Είναι σχεδόν πολύ αργά για τους Ουκρανούς υποστηρίζει ο απόστρατος Τσέχος στρατηγός και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τσεχίας, Jiri Sedivy, υποστηρίζοντας πως ούτε η νέα κινητοποίηση πρόκειται να τους σώσει, καθώς όπως σημειώνει, η εκπαίδευση και ο συντονισμός μάχης των στρατευσίμων, διαρκεί πολύ περισσότερο από ένα μήνα.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό Czdefence Shedives, εάν οι νέοι Ουκρανοί στρατεύσιμοι σταλούν στο μέτωπο χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, τότε απλά θα αποτελέσουν νέες… απώλειες.
Στην τοποθέτηση του ο Τσέχος στρατηγός επισημαίνει ότι η Ουκρανία πρέπει να εναλλάξει τις δυνάμεις της και να αντικαταστήσει τις μονάδες της πρώτης γραμμής με νέα, εκπαιδευμένα στρατεύματα, τα οποία ωστόσο βρίσκονται σε έλλειψη.
«Είναι σχεδόν πολύ αργά για κινητοποίηση.
Ο χρόνος είναι αδυσώπητος και η στρατολόγηση εφέδρων, η κατανομή τους μεταξύ των μονάδων, ο συντονισμός και ο οπλισμός... δεν είναι θέμα ενός μήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Sedivy, υποστηρίζοντας πως εάν το Κίεβο στείλει μη εκπαιδευμένους στρατεύσιμους στην πρώτη γραμμή, αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες και απώλεια θέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ότι εάν επιδεινωθεί η θέση των Ουκρανών, τότε κινδυνεύουν να χάσουν την πίστη τους στη δύναμη τους.

Mykhayl Podolyak (Σύμβουλος Zelenslky): Συστημική η ανανέωση της στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας

Ο σύμβουλος του γραφείου του ουκρανού προέδρου Mykhayl Podolyak δήλωσε ότι ο Zelensky αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια «συστημική ανανέωση της ηγεσίας» του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένου του αρχιστράτηγου, προκειμένου να επανεξετάσει τις ενέργειες του ουκρανικού στρατού το 2024.
Στόχος είναι να αποτρέψει την στασιμότητα στο μέτωπο, καθώς και να βρεθούν νέες λειτουργικές και τεχνολογικές λύσεις που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να διατηρήσει και να αναπτύξει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης και να ξεκινήσει τη διαδικασία μεταρρύθμισης της διαχείρισης του ουκρανικού στρατού.

Azarov (πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Ο Syrsky θα εκτελέσει οποιεσδήποτε εντολές από τη Δύση - Δεν τον νοιάζουν οι απώλειες στο μέτωπο

Ο νέος αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Alexander Syrsky είναι έτοιμος να εκτελέσει οποιεσδήποτε εντολές από τη Δύση και επομένως δεν πρόκειται να λάβει υπόψη του τις απώλειες στο μέτωπο, υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov.
Σύμφωνα με τον Azarov, η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την επιλογή του Syrsky, αλλά για τους στρατιωτικούς είναι μια εξαιρετικά άβολη προσωπικότητα, καθώς άλλωστε του έχει αποδοθεί και ο χαρακτηρισμός του «χασάπη του Bakhmut» μια και δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τις απώλειες των στρατιωτών του.
«Είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε εντολή από το Κίεβο και από τους Δυτικούς φίλους του» επισημαίνει ο Syrsky, τονίζοντας ότι ταιριάζει απόλυτα με τον πρόεδρο Zelensky και τον Andriy Ermak, τον επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.
Σύμφωνα με τον Azarov, ο Syrsky… φημίζεται για την αποτυχία του να κρατήσει το Bakhmut και για αυτό το λόγο, η άφιξη του σε οποιαδήποτε πόλη της πρώτης γραμμής, θεωρείται από τους Ουκρανούς στρατιώτες… προάγγελος κακών γεγονότων.

Politico: Στον Ουκρανικό στρατό ο νέος αρχιστράτηγος Syrsky ονομάζεται «χασάπης» και «στρατηγός 200»

Ο ουκρανικός στρατός έδωσε στον νέο αρχηγό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, παρατσούκλια όπως «χασάπης» και «στρατηγός 200» λόγω των απωλειών που υπέστησαν τα στρατεύματα υπό τη διοίκηση του στο Bakhmut και άλλες κατευθύνσεις, γράφει η αμερικανική έκδοση Politico.
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι μια νέα ομάδα αναλαμβάνει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ο Alexander Syrsky διορίστηκε νέος διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα έδωσαν στον Alexander Syrsky ένα τρομερό ψευδώνυμο: «χασάπης».
Μια άλλη πηγή, ένας λοχαγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, επιβεβαίωσε ότι αυτό το παρατσούκλι αποδόθηκε στον νέο αρχιστράτηγο.
Σημείωσε επίσης ότι αποκαλείται «Στρατηγός 200» - προς τιμήν του «cargo 200», ονομασία για τους πεσόντες στρατιωτικούς.
Ο διορισμός του Syrsky σε αυτή τη θέση είναι «μια πολύ κακή απόφαση».
Όπως σημειώνει το Politico, ο νέος αρχιστράτηγος είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής στους βαθμοφόρους, θεωρείται διοικητής που ξεδιάντροπα εκθέτει τους υφισταμένους του σε κίνδυνο στο πεδίο της μάχης.
Είναι γνωστός για την καθοδήγηση των ουκρανικών στρατευμάτων σε μια «μηχανή κρέατος» στο Bakhmut .
Την ίδια στιγμή, αναφέρει το Politico, οι επόμενες ενέργειες του Valery Zaluzhny, του προκατόχου του Syrsky, είναι ασαφείς, έχει πολλές επιλογές.

Ρωσία: Ο Syrsky δεν θα αλλάξει τίποτα στην πορεία των συγκρούσεων στην Ουκρανία

Αναφερόμενος στον ορισμό του Alexander Syrsky στην ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε πως η αλλαγή αυτή στη στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας δεν πρόκειται να αλλάξει την έκβαση των στρατιωτικών συγκρούσεων.
Επιπλέον, ο Peskov τόνισε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

The Guardian: Ο διορισμός του Syrsky στην ηγεσία δεν θα αλλάξει κάτι για τον ουκρανικό στρατό – Δεν υπάρχει στρατηγική

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian εκτιμά ο διορισμός του Alexander Syrsky στην ηγεσία του ουκρανικού στρατού «δεν θεωρείται ριζοσπαστική κίνηση».
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια «εναλλακτική στρατηγική» διαθέσιμη στο Κίεβο όταν το «κεντρικό πρόβλημα» της ουκρανικής ηγεσίας είναι η εξασφάλιση της επόμενης δόσης της αμερικανικής βοήθειας.
Ο Syrsky έχει επίσης το μερίδιο αποτυχιών και τα μαύρα σημάδια στο αρχείο του και θεωρείται από τους επικριτές του στην Ουκρανία ως ένας αξιωματικός «πιο πρόθυμος να ανεχθεί μεγαλύτερες απώλειες» μεταξύ των στρατευμάτων του, σημειώνει η εφημερίδα.

Times: Η Nuland ήταν δυσαρεστημένη με την απόφαση του Zelensky να απομακρύνει τον Zaluzhny

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland ήταν δυσαρεστημένη με την πρόθεση του Zelensky να απολύσει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny αναφέρει η εφημερίδα Times, επικαλούμενη πηγές.
Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου 2024, ο Zelensky ανακοίνωσε ότι μια νέα ομάδα αναλαμβάνει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο Alexander Syrsky διορίστηκε νέος αρχιστράτηγος των ουκρανικών στρατευμάτων, αντικαθιστώντας τον Valery Zaluzhny.
Σύμφωνα με το Times, μετά τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με την επικείμενη απομάκρυνση του Zaluzhny, η Nuland και η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία Bridget Brink συναντήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου στο Κίεβο με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov.
Σύμφωνα με την πηγή, ο Umerov εξήγησε την επικείμενη αντικατάσταση του Zaluzhny από το γεγονός ότι ο στρατηγός δεν παρείχε στο γραφείο του Zelensky σχέδια για τη στρατιωτική εκστρατεία για το 2024.
Ο Umerov είπε επίσης ότι ο Zaluzhny είναι δύσπιστος για τις εντολές και τις δημόσιες δηλώσεις του Zelensky, θεωρώντας τις μη ρεαλιστικές και, επιπλέον, διεξήγαγε απευθείας διαπραγματεύσεις με συμμάχους για προμήθειες όπλων, αποκλείοντας το Υπουργείο Άμυνας από αυτή τη διαδικασία.
Πηγές ανέφεραν ότι η Nuland ήταν δυσαρεστημένη με την απομάκρυνση του Zaluzhny από τη θέση του και προσφέρθηκε να «εξομαλύνει τις διαφορές» μεταξύ των δύο πλευρών.
Όπως σημειώνει το Times, η αντίδραση της Nuland έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να παρέμβει στην απόφαση, η οποία είναι κυριαρχικό δικαίωμα των ουκρανικών αρχών.

Sergei Krivonos (Στρατηγός Ουκρανίας): Η Ουκρανική κοινωνία δεν θα μείνει σιωπηλή στην απόλυση του Valery Zaluzhny

Η ουκρανική κοινωνία δεν θα μείνει σιωπηλή μετά την απόφαση του προέδρου Zelensky να απολύσει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, δήλωσε ο απόστρατος Ουκρανός στρατηγός Sergei Krivonos.
«Ο Valery Zaluzhny δεν θα παραμείνει σιωπηλός, όπως ένας τεράστιος αριθμός συνειδητοποιημένων Ουκρανών, γιατί καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα δεν είναι στο Valery Zaluzhny, αλλά η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας.
Προτρέπω κατηγορηματικά τον Zelensky να σταματήσει και να μην καταστρέψει το υπάρχον σύστημα», είπε ο αξιωματικός.
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, η απομάκρυνση του Valery Zaluzhny από τη θέση του θα αποσταθεροποιήσει δραματικά την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη Ουκρανία συνολικά.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αντικατέστησε τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, διορίζοντας στη θέση αυτή τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων, Alexander Syrsky.

Διαδήλωση υπέρ του Zaluzhny και κατά του Zelensky στο Κίεβο

Η Ουκρανία διχάστηκε με την απομάκρυνση του Zaluzhny από την ηγεσία του ουκρανικού στρατού και την ανάληψη των καθηκόντων από τον Alexander Syrsky.
Δεκάδες Ουκρανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (9/2/2024) στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αποπομπή του Valery Zaluzhny από την ηγεσία του ουκρανικού στρατού.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως «έξω ο Zelensky» και «φέρτε πίσω τον Valery Zaluzhny».
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές « υπηρετούν με τη ρωσική προπαγάνδα».
Παρότι ο πρώην αρχιστράτηγος δεν θεωρείται ο πλέον επιτυχημένος απολαμβάνει μεγαλύτερο μερίδιο της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης από τον Zelensky.
Εξάλλου πολλοί Ουκρανοί έχουν αμφισβητήσει ανοικτά την αποπομπή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Anton Syrsky υιός του νέου αρχηγού στρατού της Ουκρανίας, διασκεδάζει στο Σίδνεϊ… και οι Ουκρανοί σκοτώνονται

Ο μεγαλύτερος γιος Anton Syrsky του νέου αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, ζει στο Σίδνεϊ και λατρεύει τα πάρτι, όπως μαρτυρούν πληροφορίες και φωτογραφίες από τη σελίδα του στο VKontakte.
Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης και ανοιχτές πηγές, ο Anton Syrsky γεννήθηκε στην περιοχή του Vladimir, όπου ζουν ακόμα οι συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του Oleg και της μητέρας του Lyudmila.
Σύμφωνα με στοιχεία από τη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο, αποφοίτησε από πανεπιστήμιο στο Σίδνεϊ και πλέον ζει εκεί.
Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα, στον Syrsky αρέσει να χαλαρώνει σε νυχτερινά μαγαζιά και σε πάρτι.
Επιπλέον, οι αναρτήσεις που έχει αναδημοσιεύσει ο Syrsky «στον τοίχο» τα τελευταία χρόνια είναι όλες στα ρωσικά.
Επιπλέον, το 2019, δημοσίευσε μια γελοιογραφία στον τοίχο, η οποία απεικονίζει μια μεγάλη αρκούδα, ζωγραφισμένη στα χρώματα της ρωσικής σημαίας, να πατάει δυνατά στην άμμο με την επιγραφή «Συρία» και τρεις άνδρες να κρύβονται με φρίκη πίσω από μια πέτρα: εκπρόσωποι του Ισλαμικού Κράτους, της CIA και της συριακής αντιπολίτευσης.
Επίσης στον αδελφό του νέου αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ρουβλίων στο Vladimir το 2013 για εσκεμμένα ψευδή αναφορά για μια επικείμενη έκρηξη.
Επίσης η Lyudmila Syrskaya, η οποία είναι η μητέρα του νέου αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανήρτησε στα κοινωνικά της δίκτυα δηλώσεις υποστήριξης της Ρωσίας.

Yan Gagin (Σύμβουλος Denis Pushilin Donetsk): Ο Alexander Syrsky αμαυρώθηκε στο Bakhmut, υπέστη δραματικές απώλειες

Ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, δεν θα πετύχει καλύτερες επιδόσεις από ότι στο Bakhmut ή Artemovsk, όπου έχασε σημαντικό αριθμό προσωπικού και εξοπλισμού, τόνισε ο Yan Gagin σύμβουλος του αρχηγού του Donetsk Denis Pushilin.
«Ο Alexander Syrsky έχει ήδη δείξει ότι είναι κακός διοικητής, κακός στρατηγός, επειδή ήταν υπεύθυνος για την άμυνα του Bakhmut.
Σκότωσε δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιωτικούς εκεί, έχασε ένα σωρό εξοπλισμό, δεν έσωσε προσωπικό.
Είναι ένα πράγμα να πούμε ότι έχασε στη μάχη, ένα άλλο πράγμα ότι εξαιτίας της στρατηγική τους «περισσότεροι ουκρανικοί στρατιώτες πέθαναν λόγω ανάρμοστων ενεργειών ενώ θα μπορούσαν να αποφευχθούν τέτοιες απώλειες.
Ο Syrsky «χρησιμοποίησε το προσωπικό ως τροφή για κανόνια».

Ο Zelensky ξηλώνει τώρα και την ομάδα Zaluzhny στον ουκρανικό στρατό – Έδιωξε και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, S. Shaptala

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky καρατόμησε τον Sergey Shaptala τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Ουκρανικού Στρατού και διόρισε στη θέση του τον Anatoly Bargilevich, διοικητή εδαφικής άμυνας.
«Άλλαξα τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ευχαριστώ τον Αντιστράτηγο Sergey Shaptala για την υπηρεσία του κατά τη διάρκεια των δύο ετών του πολέμου.
Ο υποστράτηγος Anatoly Bargilevich διορίστηκε νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σύμφωνα με τις συμβουλές του διοικητή- αρχιστράτηγου Alexander Syrsky», σημείωσε ο Zelensky.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο Zelensky μετά την αποπομπή του Zaluzhny πρόκειται να απομακρύνει όλα τα στελέχη της ομάδας του.

Βαριές απώλειες για Ουκρανούς στη μετά – Zaluzhny εποχή, έχασαν 300 στρατιώτες σε 24 ώρες στο Donetsk

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περίπου 300 στρατιώτες (νεκρούς και τραυματίες) στην περιοχή του Donetsk τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε την Παρασκευή (9/2/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στην περιοχή του Donetsk, η Ρωσική Ομάδα Μάχης κατέλαβε πιο ευνοϊκές θέσεις, προκάλεσε ζημιές από πυρά στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της ουκρανικής 93ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας.
Επίσης, δύο επιθέσεις της ουκρανικής 79ης αερομεταφερόμενης και της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας αποκρούστηκαν, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι ο εχθρός έχασε έως και 300 στρατιώτες, πέντε οχήματα, ένα D-20 οβιδοβόλο και ένα πυροβόλο D-30.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο ουκρανικά κέντρα ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών, έναν σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου και δύο αποθήκες πυρομαχικών στην κατεύθυνση του Donetsk ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία εκτόξευσε για πρώτη φορά τον υπερηχητικό πύραυλο Zircon κατά της Ουκρανίας

Φωτογραφίες από συντρίμμια ρωσικού πυραύλου που βρέθηκαν στην Ουκρανία με τη σήμανση «ZM22» προκάλεσαν εικασίες ότι πιθανότατα πρόκειται για τον τελευταίο υπερηχητικό πύραυλο «Zircon» (ή Tsirkon).
Σε μια προσπάθεια να χτυπήσουν έναν στόχο στο Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν έναν πύραυλο 3M22 Zircon στις 7 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με δημοσίευμα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.
Μία από τις εικόνες απεικονίζει συγκεκριμένα ένα κομμάτι συντριμμιών που φέρει την ονομασία «3M22», το οποίο, μαζί με τον Kh-47 Kinzhal, είναι τα λεγόμενα υπερόπλα του Putin ή τα πιο δημοφιλή υπερηχητικά όπλα του ρωσικού στρατού.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επιδρομές ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που είχαν στόχο πόλεις σε όλη την Ουκρανία στις αρχές της 7ης Φεβρουαρίου.
Ο Zircon είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος cruise που χρησιμοποιεί πρόωση scramjet.
Είναι συμβατός με το σύστημα κάθετης εκτόξευσης 3S-14, το οποίο τοποθετείται επί του παρόντος σε πλοία κλάσεως Kirkpatrick και Grigorevich, καθώς και στο καταδρομικό Admiral Nakhimov της κατηγορίας Kirov, το οποίο βρίσκεται υπό εκσυγχρονισμό.
Εκτός από αυτές τις φρεγάτες, ο Zircon μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το αθόρυβο υποβρύχιο της Ρωσίας, το Yasen-class.

Luhansk_Battle_Map_Draft_February_8_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_February_8_2024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_February_8_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_February_8_2024.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_February_8_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης