Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επείγον κάλεσμα Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας - Να προστατευθούν τα δικαιώματα των Σέρβων του Κοσόβου

Επείγον κάλεσμα Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας - Να προστατευθούν τα δικαιώματα των Σέρβων του Κοσόβου
Το Κόσοβο έχει κλιμακώσει τα μέτρα κατά του σερβικού πληθυσμού του κρατιδίου, προβαίνοντας σε διακρίσεις όπως η απαγόρευση του δηναρίου
Η Ρωσία καλεί τις χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβουν επείγοντα μέτρα για την προστασία των Σέρβων του Κοσόβου και να ακυρώσουν τα μέτρα που εισάγουν διακρίσεις εναντίον τους.
Κάτι τέτοιο δήλωσε προ ολίγου ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, Dmitry Polyansky.
«Καλούμε τα μέλη του Συμβουλίου να λάβουν επείγοντα μέτρα για την προστασία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και να απαιτήσουν από την Πρίστινα να σταματήσει η δίωξή τους, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης όλων των μέτρων που εισάγουν διακρίσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο μόνος τρόπος για την εδραίωση της ειρήνης στο σερβικό έδαφος είναι η ανάπτυξη μιας βιώσιμης, αμοιβαία αποδεκτής διεθνούς νομικής λύσης μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, βάσει της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τόνισε σχετικά ο Ρώσος διπλωμάτης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του παγκόσμιου οργανισμού.
Επισημάινεται ότι το Κόσοβο έχει κλιμακώσει τα μέτρα κατά του σερβικού πληθυσμού του κρατιδίου, προβαίνοντας σε διακρίσεις όπως η απαγόρευση του δηναρίου και η πλήρης αντικατάστασή του από το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης