Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αγκάθια στο δρόμο για την έγκριση του πακέτου των 60 δισ. δολ. για την Ουκρανία – Άνευ ουσίας η έγκριση από Γερουσία

ΗΠΑ: Αγκάθια στο δρόμο για την έγκριση του πακέτου των 60 δισ. δολ. για την Ουκρανία – Άνευ ουσίας η έγκριση από Γερουσία
Απλώς ξεκλειδώνει η συζήτηση για τη νομοθετική πρωτοβουλία
Σε μία καθαρά διαδικαστική ψηφοφορία Αμερικανοί γερουσιαστές υποστήριξαν το νομοσχέδιο για την ξένη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, χωρίς όμως να διατεθεί το ποσό για την ασφάλεια των συνόρων.
Διευκρινίζεται ότι η νομοθετική πρωτοβουλία, που αφορά τη διάθεση κονδυλίων ύψους 95 δισ. δολαρίων, έλαβε τις απαιτούμενες 60 ψήφους.
Έτσι, το νομοσχέδιο τίθεται σε γενική ψηφοφορία για έγκριση στη Γερουσία.
Εάν εγκριθεί με βάση θα πάει στη Βουλή των Αντιπροσώπων για εξέταση.
Την Τετάρτη, οι Αμερικανοί γερουσιαστές έλαβαν προς εξέταση ένα νομοσχέδιο για τη διάθεση κεφαλαίων για βοήθεια στην Ουκρανία και το Ισραήλ αλλά χωρίς πιστώσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των νότιων συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η δημοκρατική ηγεσία της Γερουσίας εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτή τη μορφή τουλάχιστον μέρος του προεδρικού αιτήματος θα λάβει την υποστήριξη της Ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης στο Κογκρέσο.
Η Γερουσία των ΗΠΑ τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024, πρότεινε ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα διαθέσει 118,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία, το Ισραήλ και να επιλύσει την κατάσταση στα νότια σύνορα.
Αναπτύχθηκε ως απάντηση στα αιτήματα των Ρεπουμπλικάνων με χρηματοδότηση για την επίλυση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, αφού αυτοί, με αφορμή τη συνοριακή κρίση, εμπόδισαν τη συζήτηση για τη βοήθεια που ζήτησε η κυβέρνηση στο Κίεβο.
Το νομοσχέδιο προέβλεπε τη διάθεση 60,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της Ουκρανίας και 14,1 δισεκατομμυρίων στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης