Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Στο στόχαστρο των αρχών συνεργάτες του Bolsonaro για απόπειρα πραξικοπήματος

Βραζιλία: Στο στόχαστρο των αρχών συνεργάτες του Bolsonaro για απόπειρα πραξικοπήματος
O Bolsonaro δηλώνει αθώος
Σχετικά Άρθρα
Για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση που ενήργησε σε απόπειρα πραξικοπήματος», η οποία προσπάθησε να τον κρατήσει στην εξουσία, κατηγορούνται συνεργάτες του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία της χώρας εξέδωσε 33 εντάλματα έρευνας και τέσσερα εντάλματα σύλληψης στενών συνεργατών του για την υπόθεση.
Ακόμα, έκανε γνωστό ότι θα διατάξει τον ίδιο τον Bolsonaro και άλλα 15 άτομα να παραδώσουν τα διαβατήριά τους, να μην εγκαταλείψουν τη χώρα και να μην επικοινωνήσουν με άλλα άτομα που βρίσκονται υπό έρευνα. Εκπρόσωπος της οικογένειας Bolsonaro δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο πρώην πρόεδρος θα συμμορφωθεί και θα παραδώσει το διαβατήριό του.
Οι στόχοι των ενταλμάτων σύλληψης περιλαμβάνουν τον στρατηγό Walter Braga Netto, έναν πρώην υπουργό και πρώην υποψήφιο αντιπρόεδρο στην εκστρατεία του Bolsonaro, τον πρώην υπουργό Άμυνας Paulo Nogueira Batista και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Anderson Torres, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Στην ανακοίνωσή της πάντως, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν κατονόμασε τους στόχους της επιχείρησης. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inácio Lula da Silva, δήλωσε πως η απόπειρα πραξικοπήματος θα πρέπει να ερευνηθεί ώστε να αποτραπεί μια επανάληψή της.
Από την πλευρά του, ο Bolsonaro δηλώνει αθώος, τονίζοντας πως είναι το θύμα μιας επιχείρησης με πολιτικά κίνητρα. «Έφυγα από την κυβέρνηση πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και συνεχίζω να υφίσταμαι αδυσώπητη δίωξη», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος στη βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de Sao Paulo. «Ξεχάστε με. Υπάρχει ήδη κάποιος άλλος που διευθύνει τη χώρα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης