Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απρόσμενη δήλωση Guterres (ΟΗΕ): Ο πολυπολικός κόσμος δίνει ευκαιρίες για παγκόσμια δικαιοσύνη

Απρόσμενη δήλωση Guterres (ΟΗΕ): Ο πολυπολικός κόσμος δίνει ευκαιρίες για παγκόσμια δικαιοσύνη
«Δεν βρισκόμαστε πλέον σε έναν κόσμο δύο υπερδυνάμεων ή σε έναν μονοπολικό κόσμο», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ 
Δεν ζούμε πλέον σε έναν μονοπολικό κόσμο αλλά σε έναν πολυπολικό που δημιουργεί καλύτερες ευκαιρίες για δικαιοσύνη τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres σε μία απρόσμενη δήλωση που προκαλεί δυσφορία στις ΗΠΑ.
«Δεν βρισκόμαστε πλέον σε έναν κόσμο δύο υπερδυνάμεων ή σε έναν μονοπολικό κόσμο.
Η πολυπολικότητα δημιουργεί ευκαιρίες για δικαιοσύνη και ισορροπία στις παγκόσμιες σχέσεις», δήλωσε ο Guterres σε συνέντευξη Τύπου στον ΟΗΕ.
Ωστόσο, απουσία περιεκτικών και αποτελεσματικών μηχανισμών για τη διακυβέρνηση του πολυπολικού κόσμου, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται, πρόσθεσε.

Ο ΟΗΕ εστιάζει στην ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Η συνέντευξη Τύπου του Guterres ακολούθησε την ενημέρωση για τις προτεραιότητές του για το 2024 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τετάρτη (7/2/2024).
Τα Ηνωμένα Έθνη εστιάζουν μεγάλο μέρος της προσοχής τους στην κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, με πολλές από τις υπηρεσίες τους να προσπαθούν να βελτιώσουν τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα ως αποτέλεσμα του ισραηλινού αποκλεισμού και των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Περισσότεροι από 27.700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περίπου 70.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης