Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρουμανία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στα Βαλκάνια - Επιτρέπει την ανάπτυξη ισχυρών νατοϊκών δυνάμεων στα εδάφη της

H Ρουμανία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στα Βαλκάνια - Επιτρέπει την ανάπτυξη ισχυρών νατοϊκών δυνάμεων στα εδάφη της
Εγκρίνει την παραμονή και διέλευση της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων το 2024
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis ενέκρινε την ανάπτυξη της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία για το 2024, εμπλέκοντας τη χώρα του καθώς και το σύνολο των Βαλκανίων σε επίκνδυνους σχεδιασμούς κλιμάκωσης με το βλέμμα στη ... Ρωσία.
Ειδικότερα, ο Iohannis ενημέρωσε με επιστολή του το κοινοβούλιο ότι ενέκρινε την είσοδο, παραμονή ή διέλευση μέσω του ρουμανικού εδάφους της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ για την προετοιμασία ή τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων το 2024, όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpress.

ιοηννισ.JPG

«Το διεθνές περιβάλλον γίνεται λιγότερο προβλέψιμο στο πλαίσιο παράλληλων κρίσεων το 2023. Στο πλαίσιο του στρατηγικού ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων και της επανεκτίμησης των γεωπολιτικών προσεγγίσεων στη διεθνή πολιτική, η κλίμακα των συγκρούσεων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο έχει αυξηθεί» εξήγησε τη σχετική του απόφαση ο πρώτος τη τάξει αξιωματούχος του Βουκουρεστίου
Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι εν μέσω μιας πιθανής κρίση ασφαλείας με τυχόν συνέπειες για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ρουμανίας το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αποφασίσει εκτάκτως να αναπτύξει τις Δυνάμεις Αντίδρασης, όποτε το κρίνει απαράιτητο.
Η επιστολή θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης κοινής συνόδου ολομέλειας της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων του κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης