Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλό μήνυμα του Lavrov για τη Μέση Ανατολή - Καμία εμπλοκή του Λιβάνου στον πόλεμο, αδιαμφισβήτητη η εδαφική του ακεραιότητα

Διπλό μήνυμα του Lavrov για τη Μέση Ανατολή - Καμία εμπλοκή του Λιβάνου στον πόλεμο, αδιαμφισβήτητη η εδαφική του ακεραιότητα
Ο πρώτος τη τάξει διπλωμάτης της Μόσχας τόνισε το απαράδεκτο της περαιτέρω κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον ηγέτη του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου Walid Jumblatt ανέδειξε το απαράδεκτο της περαιτέρω κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης και της εμπλοκής άλλων χωρών της περιοχής, ιδιαίτερα του Λιβάνου, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε επίσημο ανακοινωθέν.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ εξέπεμψε έτσι διττό μήνυμα, προς τη μεν Βηρυτό να μην εμπλακεί περαιτέρω στη σύγκρουση, μέσω της σιιτικής οργάνωσης Hezbollah, αλλά και προς το, δε, Τελ Αβίβ να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων του.
«Οι πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση κρίσης στη Μέση Ανατολή. Ο Lavrov τόνισε το απαράδεκτο της περαιτέρω κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης και την εμπλοκή άλλων κρατών, ιδίως του Λιβάνου, ενώ επιβεβαιώθηκε η ενότητα και η εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας του Λιβάνου», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ, παραθέτοντας την τοποθέτηση του πρώτου τη τάξει διπλωμάτη της Μόσχας.
Πλην αυτών, οι δύο πλευρές έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στον Λίβανο.
«Οι πλευρές τόνισαν την ανάγκη οι ίδιοι οι Λιβανέζοι να βρουν λύσεις σε πιεστικά ζητήματα της εθνικής ατζέντας το συντομότερο δυνατό με βάση την αμοιβαία συναίνεση και χωρίς εξωτερική παρέμβαση. Σημειώθηκε, επίσης, η σημασία της περαιτέρω προοδευτικής ανάπτυξης των παραδοσιακά φιλικών πολυδιάστατων δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Λιβάνου», γνωστοποίησε το υπουργείο.
Επισμάινεται ότι εκτός από τον Ρώσο ΥΠΕΞ, εκτενείς διαβουλεύσεις με τον Jumblatt πραγματοποίησε και ο απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τη Μέση Ανατολή και τις αφρικανικές χώρες και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Mikhail Bogdanov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης