Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα γκάφα από τον Biden - Μπέρδεψε τη Merkel με τον.... Helmut Kohl

Νέα γκάφα από τον Biden - Μπέρδεψε τη Merkel με τον.... Helmut Kohl
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν τέλος οι γκάφες από τον παραπαίοντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά λάθος αναφέρθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε μια συνομιλία που είχε με την Angela Merkel το 2021, ως συνομιλία με τον εκλιπόντα Γερμανό καγκελάριο Helmut Khol, ο οποίος απεβίωσε το 2017, κάνοντας το δεύτερο μπέρδεμα αυτή την εβδομάδα.
Σε μια δεξίωση στη Νέα Υόρκη που έγινε με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την επανεκλογή του, ο ηλικίας 81 ετών Biden άλλαξε μια ιστορία που ήταν το βασικό μέρος της ομιλίας του για να συμπεριλάβει τον Kohl αντί την Merkel, που ήταν στην εξουσία την περίοδο της συνομιλίας στην οποία αναφέρθηκε, στη σύνοδο κορυφής της G7 το 2021.
Η αναφορά έγινε όταν ο Biden μιλούσε για την 6η Ιανουαρίου του 2021, όταν στο Καπιτώλιο εισέβαλαν οι υποστηρικτές του τότε προέδρου Donald Trump, ο οποίος διεκδικεί εφέτος το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Η επίμαχη αναφορά

«Όταν για πρώτη φορά εξελέγην πρόεδρος, πήγα σε μια συνάντηση της G7 με τους επτά ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάθισα και είπα, ‘λοιπόν η Αμερική επέστρεψε’ και ο πρόεδρος της Γαλλίας με κοίταξε και είπε: ‘για πόσο καιρό’. Ποτέ δεν το σκέφτηκα με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Biden, σύμφωνα με το Reuters.
«Τότε ο Helmut Kohl της Γερμανίας με κοίταξε και είπε: ‘Τι θα λέγατε κύριε Πρόεδρε, αν παίρνατε αύριο το πρωί τους London Times και μαθαίνατε ότι 1.000 άνθρωποι έχουν σπάσει τις πόρτες, τις πόρτες του βρετανικού κοινοβουλίου και σκότωναν κάποιους κατά την είσοδό τους», είπε ο Biden.
Ο Λευκός Οίκος δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο για το μπέρδεμα αυτό.

Μπέρδεψε και τους Γάλλους προέδρους

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Biden ενώ μιλούσε για τη σύνοδο κορυφής της G7 το 2021, μπέρδεψε τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron με τον εκλιπόντα François Mitterrand , ο οποίος ήταν στην εξουσία από το 1981 έως το 1995 και απεβίωσε το 1996.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης