Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσπευσμένα στη Σερβία ο Tucker Carlson μετά τη συνέντευξη με Putin – «Ο δημοσιογράφος προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο»

Εσπευσμένα στη Σερβία ο Tucker Carlson μετά τη συνέντευξη με Putin  – «Ο δημοσιογράφος προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο»
Το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου 2024 ο Αμερικανός δημοσιογράφος αναχώρησε από τη Μόσχα για το Βελιγράδι - Έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ για τη συνέντευξη με Putin 
Σχετικά Άρθρα
(upd) Πάταγο και παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η συνέντευξη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στον καταξιωμένο Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson. Σε μία συνέντευξη - ποταμό ο Putin μιλά για όλα και η Δύση είναι έντονα ανήσυχη για το περιεχόμενό της. 
Ο Carlson μετά τη συνέντευξη με τον Putin αναχώρησε εσπευσμένα για τη Σερβία χωρίς μάλιστα να πάρει τα πράγματά του από το ξενοδοχείο, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, όπως η Pravda,
ενώ στενοί φίλοι του Αμερικανού δημοσιογράφου, όπως ο Alex Jones υποστηρίζουν «ότι προσπαθεί να σώσει τον κόσμο». 
Είναι σημαντικό για τη Ρωσία, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο να εξοικειωθούν με την κοσμοθεωρία και την άποψη του Vladimir Puti
n, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov όταν ρωτήθηκε για τη συνέντευξη του Ρώσου ηγέτη στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson.
Η συνέντευξη του Putin με τον Carlson θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου 2024.
Ο Tucker Carlson είπε νωρίτερα ότι η συνέντευξή του με τον Ρώσο πρόεδρο θα δημοσιευθεί στον ιστότοπό του, καθώς και στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X στις 9 Φεβρουαρίου στις 02.00 ώρα Μόσχας (01:00 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με τον Carlson, η συνέντευξη θα δημοσιευτεί ως κινηματογραφημένη, χωρίς επεξεργασία.

Ο Tucker Carlson μετέβη εσπευσμένα στη Σερβία

Ο Tucker Carlson εθεάθη στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου.
Αργότερα, το κανάλι Mash Telegram δημοσίευσε μια φωτογραφία του Carlson στην καμπίνα ενός αεροσκάφους.
Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη Ρωσία με την πτήση Μόσχα-Βελιγράδι.
Λέγεται επίσης ότι ο Carlson έφυγε από το ξενοδοχείο χωρίς τα πράγματά του.
Δεκάδες δημοσιογράφοι τον περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο, αλλά κατάφερε να διαφύγει.
Η επίσκεψη του Tucker Carlson στη Μόσχα, όπως ήταν φυσικό προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή.
Εικάζεται ότι το ταξίδι Carlson στη Σερβία σχετίζεται με τις παρεμβάσεις της ΕΕ στη χώρα αυτή για την εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου, την οποία οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα μίας υποψήφιας προς ένταξη χώρας.
carlson_c.JPG

Έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ για τη συνέντευξη με Putin

Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι ανησυχούν για το τι μπορεί να πει ο Putin.
Έχοντας μάθει για την επικείμενη συνέντευξη, ο John Kirby εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, ισχυρίστηκε πως ο Carlson δεν χρειαζόταν να πάρει συνέντευξη από τον Putin.
Το σχόλιο του Kirby ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση για το αν ο Λευκός Οίκος ανησυχούσε για την επικείμενη δημοσίευση της συνέντευξης.
Το πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Adam Kinzinger αποκάλεσε τον Carlson προδότη λόγω του ταξιδιού του στη Ρωσία.
Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε, όπως ήταν φυσικό, αυτές τις κατηγορίες.
«Γιατί να νιώθω ένοχος σαν να προδίδω τη χώρα μου που το λέω; Δεν είμαι — αγαπώ την Αμερική.
Αυτή (σ.σ. Μόσχα) είναι μια πολύ ωραία πόλη, δεν με νοιάζει, είναι αλήθεια», είπε ο Αμερικανός δημοσιογράφος στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εκλεγμένη με τους Ρεπουμπλικάνους Marjorie Taylor Greene παραδέχτηκε ότι η συνέντευξη του Carlson σκόρπισε τον φόβο στις αμερικανικές αρχές.
Οι Αμερικανοί μπορούν να ακούσουν την αλήθεια μόνο από δημοσιογράφους όπως ο Tucker Carlson, παραδέχτηκε η ίδια.
carlson_b.jpeg


Θα αλλάξει τον κόσμο αύριο ο Tucker Carlson;

Σύμφωνα με τους New York Times, η συνέντευξη του Carlson έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία, όταν το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ προς το Κίεβο έχει σταματήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Με τη βοήθεια του Carlson, ο Putin μπορεί να προσπαθήσει να προσεγγίσει εκείνους τους Αμερικανούς που συμπαθούν τη Ρωσία, πιστεύουν οι δημοσιογράφοι.
«Η συνέντευξη θα μπορούσε να πυροδοτήσει διχασμό για την Ουκρανία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά εάν ο Putin στείλει μήνυμα ότι είναι ανοιχτός σε ένα τέλος του πολέμου κατόπιν διαπραγματεύσεων», ανέφεραν οι New York Times.
Ο ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Brookings, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Steven Pifer, είπε στο CNN ότι η συνέντευξη μπορεί να προκαλέσει διάσπαση της αμερικανικής κοινωνίας.
Ο Jeremy Barr της Washington Post
υπενθύμισε ότι ο πρώην παρουσιαστής του Fox News ήταν γνωστός για τη συμπάθειά του προς τη Ρωσία και τον ηγέτη της και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κρίση στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο του 2022, ο Carlson είπε ότι η εισβολή του Putin στην Ουκρανία «ενθαρρύνθηκε ουσιαστικά από την κυβέρνηση Biden», είπε ο Barr.

Carlson: O Putin δεν με έχει απολύσει ποτέ

Ο Barr παρέθεσε επίσης τον μονόλογο του Carlson, ο οποίος προβλήθηκε στο Fox News λίγο πριν την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στις 24/2/2022.
Στη συνέχεια, ο Carlson προσπάθησε να πείσει τους Αμερικανούς ότι δεν έχουν κανένα λόγο να μισούν τον Putin.
«Με έχει αποκαλέσει ποτέ ο Putin ρατσιστή; Έχει απειλήσει ότι θα με απολύσει επειδή διαφωνώ μαζί του;
Έχει στείλει κάθε δραστηριότητα της μεσαίας τάξης της πόλης μου στη Ρωσία;
Κατασκεύασε μια παγκόσμια πανδημία που κατέστρεψε την επιχείρησή μου και με κράτησε στο σπίτι για δύο χρόνια;

Αυτές είναι δίκαιες ερωτήσεις και η απάντηση σε όλες είναι αρνητική», είπε ο Carlson σύμφωνα με τον Barr.
Σύμφωνα με το Newsweek, ο Carlson μπορεί να ταχθεί με τη Ρωσία και τον Putin στη συνέντευξη.

putin_inter.JPG
Alex Jones (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Ο Tucker Carlson προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο

Οι ευρωπαϊκές χώρες ενδέχεται να επιβάλουν κυρώσεις κατά του Αμερικανού δημοσιογράφου για τη στάση του απέναντι στη Ρωσία και την Ουκρανία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Αργότερα, ωστόσο, αναφέρθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συζητά κυρώσεις κατά του Carlson.
Ο blogger Alex Jones, ο οποίος μίλησε προσωπικά με τον Carlson πριν από τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης, υποσχέθηκε ότι η συνομιλία του δημοσιογράφου με τον Ρώσο πρόεδρο θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο επικές συνεντεύξεις που έγιναν ποτέ.
ποκάλυψε ότι η συνέντευξη του Putin με τον Carlson διαρκεί δύο ώρες.
«Ο Tucker Carlson προσπαθεί να σταματήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο σε μια ιστορική συνέντευξη με τον Putin, είπε χαρακτηριστικά ο Jones.
Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro βρήκε τα λόγια του blogger «ένα μεγάλο διαφημιστικό κόλπο που απευθύνεται στο αμερικανικό κοινό».
Όπως αναφέρει τα λόγια του blogger είναι «ένα μεγάλο διαφημιστικό κόλπο που απευθύνεται στο αμερικανικό κοινό». Κατά τη γνώμη της, μια τέτοια δήλωση εξυπηρετεί άμεσα τα συμφέροντα των υποστηρικτών του Donald Trump, των οποίων ο Carlson είναι στενός σύμμαχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης