Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Σερβίας - To Ευρωκοινοβούλιο ζητά έρευνα για τις εκλογές

Η ΕΕ παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Σερβίας  - To Ευρωκοινοβούλιο ζητά έρευνα για τις εκλογές
Οι ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το Βελιγράδι θα πρέπει να προχωρήσουν, μόνο εάν υπάρξει σημαντική πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις
Σχετικά Άρθρα
Ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται ότι οι βουλευτικές και τοπικές εκλογές του Δεκεμβρίου στη Σερβία «δεν ανταποκρίνονται στα αναμενόμενα πρότυπα για μια υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα», ενέκριναν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το κοινοβούλιο ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις παρατυπίες.
Οι ευρωβουλευτές δήλωσαν επίσης ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το Βελιγράδι θα πρέπει να προχωρήσουν μόνο εάν υπάρξει σημαντική πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις και ότι εάν οι σερβικές αρχές εμπλέκονται άμεσα στην απάτη με τους ψηφοφόρους, θα πρέπει να ανασταλεί η πρόσβαση της χώρας σε κονδύλια της ΕΕ.
Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το ψήφισμα με 461 ψήφους υπέρ, 53 κατά και 43 αποχές.

Οι καταγγελίες για νοθεία

Υπενθυμίζεται ότι στη Σερβία διεξήχθησαν πρόωρες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές στις 17 Δεκεμβρίου 2023.
Ο συνασπισμός «Aleksandar Vucic - Η Σερβία δεν πρέπει να σταματήσει» κέρδισε τις εκλογές.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του δεύτερου αντιπολιτευόμενου μπλοκ, «Η Σερβία ενάντια στη βία», ισχυρίστηκαν ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών αποτέλεσαν προϊόν νοθείας.
Η αντιπολίτευση ξεκίνησε μια σειρά από συγκεντρώσεις κοντά στο κτίριο της Ρεπουμπλικανικής Εκλογικής Επιτροπής στις 18 Δεκεμβρίου και στις 24 Δεκεμβρίου προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο της διοίκησης της πόλης του Βελιγραδίου.
Οι ταραχές κατεστάλησαν από την αστυνομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης