Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Βρετανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεγάλης κλίμακας - Στα άδυτα άκρως απόρρητης κατασκοπευτικής βάσης

H Βρετανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεγάλης κλίμακας - Στα άδυτα άκρως απόρρητης κατασκοπευτικής βάσης
Η Βρετανία βρίσκεται σε προπολεμική κατάσταση, σύμφωνα με αξιωματούχος που επικαλείται το Sky News
Σχετικά Άρθρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο ζει σε πραγματικά επικίνδυνους καιρούς, με την πιθανότητα μιας σύγκρουσης μεγάλης κλίμακας να είναι πιθανότερη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην πρόσφατη ιστορία, προειδοποίησαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το Sky News, το οποίο βρέθηκε στα άδυτα μία μυστικής κατασκοπευτικής βάσης.
Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, η βία που συνδέεται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή και το ενδεχόμενο να εισβάλει η Κίνα στην Ταϊβάν είναι μεταξύ των προκλήσεων που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια ξαφνική κλιμάκωση.

Φονικά όπλα

Ταυτόχρονα, τα νέα όπλα που αναπτύσσονται από αντίπαλα κράτη αυξάνουν τη φονικότητα τους.
Η Κίνα διαθέτει ένα κορυφαίο παγκοσμίως οπλοστάσιο υπερηχητικών πυραύλων που μπορούν να ταξιδέψουν τουλάχιστον πέντε φορές ταχύτερα από την ταχύτητα του ήχου, καθιστώντας τους πολύ δύσκολο να καταστραφούν μόλις εκτοξευθούν, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Sky News.
Σημείωσαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσει κανείς ένα τέτοιο όπλο -όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι DF-17 ή οι μεγαλύτερου βεληνεκούς DF-27- θα ήταν να εντοπίσει τις θέσεις εκτόξευσης εντός της Κίνας και να τις εξουδετερώσει πριν εκτοξευτούν.

Στα άδυτα άκρως απόρρητης κατασκοπευτικής βάσης

Τα σχόλια έγιναν καθώς μια ομάδα δημοσιογράφων είχε σπάνια πρόσβαση σε μια άκρως απόρρητη στρατιωτική κατασκοπευτική βάση στο Cambridgeshire.
Η RAF Wyton φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ανάλυσης πληροφοριών μεταξύ των δυτικών συμμάχων μέσα σε ένα συγκρότημα που ονομάζεται Pathfinder Building.
Λειτουργώντας 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, αναλυτές και άλλοι εμπειρογνώμονες εργάζονται μέσα σε ένα γιγαντιαίο, γκρίζο, χωρίς παράθυρα δωμάτιο με ψηλή οροφή, περίπου στο μέγεθος ενός εσωτερικού γηπέδου ποδοσφαίρου.
Οι ομάδες χωρίζονται σε τμήματα, καθισμένες γύρω από λευκά, καμπυλωτά γραφεία, το καθένα με υπολογιστές και οθόνες, ενώ οι τηλεοπτικές οθόνες μεταδίδουν ζωντανές εικόνες από δορυφόρους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από περιοχές ενδιαφέροντος σε όλο τον κόσμο.
Η αίθουσα είναι ένας από τους πολλούς διαβαθμισμένους χώρους σε ολόκληρη τη χώρα που χρησιμοποιούνται από τις Αμυντικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, οι οποίες περιλαμβάνουν συνολικά περίπου 4.500 άτομα προσωπικό - τα δύο τρίτα στρατιωτικό και το ένα τρίτο πολιτικό.
Το προσωπικό αποσπάται επίσης σε αποστολές στο εξωτερικό.
Αν και δεν είναι ειδική υπηρεσία, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας είναι ο στρατιωτικός κλάδος της κοινότητας πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις MI6, MI5 και GCHQ.

skynews.jpg


Ζητούνται κατάσκοποι

Αξιωματούχος δήλωσε ότι η ζήτηση για το έργο των στρατιωτικών κατασκόπων είναι η υψηλότερη που γνωρίζουν, από την πρώτη τουλάχιστον προσπάθεια της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία το 2014.
«Πιστεύω ότι ζούμε σε πραγματικά επικίνδυνους καιρούς», δήλωσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι το καθήκον των αμυντικών πληροφοριών είναι να παρέχουν διορατικότητα και πρόβλεψη.
Υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτού του είδους της συμβολής, ο αξιωματούχος τόνισε: Δεν θα υπάρχει χρόνος από μια προειδοποίηση μέχρι την πραγματοποίηση σημαντικών αλλαγών ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας.
Τέλος, πρόσθεσε: Βρισκόμαστε σε προπολεμική κατάσταση... Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου η σύγκρουση μεγάλης κλίμακας είναι πιο πιθανή από ό,τι ήταν στην πρόσφατη ιστορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης