Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το απόλυτο χάος: Οι Ουκρανοί δεν έχουν… πεζικό - Φοβούνται ντόμινο κατάρρευσης

Το απόλυτο χάος: Οι Ουκρανοί δεν έχουν… πεζικό - Φοβούνται ντόμινο κατάρρευσης
Εξαντλημένος ο στρατός, διαλυμένο το ηθικό
Το απόλυτο χάος επικρατεί στον ουκρανικό στρατό, καθώς μετά τις παραδοχές για τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε οβίδες και πυρομαχικά, πλέον δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεγάλη έλλειψη και σε προσωπικό, σε σημείο που η αμερικανική εφημερίδα Washington Post να υποστηρίζει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις… ξεμένουν από δυνάμεις πεζικού.
«Ο στρατός είναι εξαντλημένος, το ηθικό των στρατιωτών πέφτει» τονίζει το δημοσίευμα της Washington Post, επικαλούμενο στρατιώτες και διοικητές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Μπορεί να το νιώσει κανείς, οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι τόσο ηθικά όσο και σωματικά» λέει ένας Ουκρανός διοικητής με το όνομα Sergei.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βασική ανησυχία που διατυπώνεται, είναι ότι η έλλειψη προσωπικού θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ντόμινο ειδικά τον χειμώνα, όταν και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα σκληρές.
Ένας διοικητής τάγματος, με το όνομα Alexander, λέει μιλώντας στην Washington Post πως οι Ουκρανοί δεν θέλουν να καταταγούν διότι το Κράτος δεν τους εξηγεί τι θα κάνουν εκεί που θα πάνε.
Και αυτό το δημοσίευμα αναφέρεται στην τεράστια έλλειψη πυρομαχικών.
Διοικητής τάγματος αναφέρει πως η μονάδα του έλαβε μόλις 10 οβίδες για τα δύο πυροβόλα που διαθέτει.
Το νομοσχέδιο για τη νέα κινητοποίηση των Ουκρανών που εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το ουκρανικό κοινοβούλιο, ευελπιστεί πως θα βάλει τέλος στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός στρατός.
Όπως αναφέρεται, σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο, πλέον δεν προβλέπεται η στράτευση ατόμων με αναπηρία, αλλά αυστηροποιείται σημαντικά η διαδικασία της στράτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης