Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: «Βουτιά» 60% για τα κέρδη δ' τριμήνου 2023, στα 430 εκατ. ευρώ

Societe Generale: «Βουτιά» 60% για τα κέρδη δ' τριμήνου 2023, στα 430 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα του ομίλου στο τρίμηνο μειώθηκαν κατά σχεδόν 10% σε περίπου 6 δισ. ευρώ
Πτώση στα καθαρά κέρδη του δ' τριμήνου 2023 ανακοίνωσε η Societe Generale, αν και η γαλλική τράπεζα ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, χάρη στα σημάδια ανάκαμψης στην εγχώρια λιανική της δραστηριότητα και στα σταθερά έσοδα από τις συναλλαγές της επενδυτικής τράπεζας.
Τα αποτελέσματα επιστέγασαν μια δύσκολη μεταβατική χρονιά, ανέφερε η SocGen σε ανακοίνωσή της, η οποία σημαδεύτηκε από την δαπανηρή εξαγορά της LeasePlan, μια πολιτική αντιστάθμισης κινδύνου έναντι των χαμηλών επιτοκίων στη μονάδα λιανικής που απέτυχε όταν τα επιτόκια αυξήθηκαν και ένα στρατηγικό σχέδιο που έτυχε κακής υποδοχής, σύμφωνα με το Reuters.

Πτώση, αλλά μικρότερη των εκτιμήσεων

Η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 μειώθηκαν σχεδόν κατά 60% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 430 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας ωστόσο τα 333 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.
Τα έσοδα του ομίλου στο τρίμηνο μειώθηκαν κατά σχεδόν 10% σε περίπου 6 δισ. ευρώ, πάνω από την εκτίμηση των 5,86 δισ. ευρώ.
Οι πωλήσεις από το trading στην επενδυτική τράπεζα της SocGen υποχώρησαν κατά 0,8%, σύμφωνα με την τράπεζα, καθώς η ισχυρή εμφάνιση των μετοχών αντιστάθμισε την πτώση κατά 22% στα σταθερά εισοδήματα και τα νομίσματα.
"Η αλλαγή στην πορεία των εσόδων της γαλλικής λιανικής τραπεζικής είναι ενθαρρυντική και φαίνεται ότι η SG προχωρά ταχύτερα στην αναδιάρθρωσή της" ανέφεραν οι αναλυτές της Royal Bank of Canada σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης