Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ) σε Ουκρανούς: Δεν έχω μαγικό ραβδί για να σας φέρουμε περισσότερες οβίδες

Borrell (ΕΕ) σε Ουκρανούς: Δεν έχω μαγικό ραβδί για να σας φέρουμε περισσότερες οβίδες
Η ΕΕ έχει εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων της υποστήριξε ο Borrell
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων της και δεν έχει μαγικό ραβδί για να μεταφέρει περισσότερες οβίδες στο Κίεβο υποστήριξε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell
«Χρειάζεστε περισσότερα και πρέπει να δώσουμε περισσότερα, αλλά δεν έχω μαγικές ικανότητες.
Δεν έχω μαγικό ραβδί.
Οι δυνατότητες της αμυντικής βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ αδύναμες» τόνισε μιλώντας στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Rada o Borrell.
Όπως είπε ο Borrell, η Ουκρανία έχει ήδη λάβει όλες τις οβίδες που ήταν αποθηκευμένες στις αποθήκες των κρατών- μελών της Ε.Ε.
Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για τεράστια έλλειψη πυρομαχικών και οβίδων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέροντας ενδεικτικά ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τρεις φορές περισσότερα πυρομαχικά κάθε μέρα.

Δραματική κατάσταση

Εν τω μεταξύ και ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Radoslav Sikorski αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση των Ουκρανών της έλλειψης βλημάτων και του συντριπτικού πλεονεκτήματος της Ρωσίας στο πυροβολικό.
«Είναι μια δραματική κατάσταση.
Η Ουκρανία έχει έλλειψη πυρομαχικών.
Όταν ήμουν στο Κίεβο, μου εξήγησαν ξεκάθαρα πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στη δύναμη κρούσης μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού» τόνισε ο Πολωνός ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης