Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spectator (Βρετανικό ΜΜΕ): Ξέσπασε μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανικού στρατού και αμάχων Ουκρανών

Spectator (Βρετανικό ΜΜΕ): Ξέσπασε μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανικού στρατού και αμάχων Ουκρανών
Είναι ένας φαύλος κύκλος: όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα στην πρώτη γραμμή, τόσο περισσότεροι πολίτες θέλουν να αποφύγουν την στράτευση και τόσο πιο σοβαρή είναι η έλλειψη στρατιωτών
Στην Ουκρανία, βρίσκεται σε εξέλιξη σύγκρουση μεταξύ των ουκρανικών στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων που πολεμούν στο μέτωπο και του άμαχου πληθυσμού που δεν θέλει να πεθάνει στο μέτωπο, γράφει σχετικά η Ουκρανή δημοσιογράφος Svetlana Morenets σε άρθρο για το βρετανικό περιοδικό Spectator.
«Το χάσμα στην Ουκρανία μεταξύ αυτών που πολεμούν και εκείνων που δεν πολεμούν είναι μεγαλύτερο από ποτέ.
Οι στρατιώτες δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αυτός θα έπρεπε να είναι ο μοναδικός τους πόλεμος και γιατί οι απελπιστικά απαραίτητες ενισχύσεις δεν φτάνουν σε μεγαλύτερο αριθμό»
Ο άμαχος πληθυσμός, με τη σειρά του, ήλπιζε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συμμετοχή τους και κατά τη διάρκεια της στράτευσης προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να αποφύγουν να σταλούν στο μέτωπο.
Σύμφωνα με το Spectator, τουλάχιστον 25.000 άνδρες στρατιωτικής ηλικίας έφυγαν από την Ουκρανία και περισσότεροι από 18.000 πιάστηκαν στα σύνορα.
Όπως σημείωσε το Spectator, η αποστολή στο μέτωπο θεωρήθηκε από όλους ως «εισιτήριο χωρίς επιστροφή», αφού όσοι έφτασαν εκεί έμειναν εκεί μέχρι να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν. Αυτή η κατάσταση πραγμάτων οδήγησε όχι μόνο στην εξάντληση του στρατού, αλλά και σε έναν φαύλο κύκλο στον οποίο η σύγκρουση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτών αυξανόταν συνεχώς, αναφέρει το Spectator.
«Είναι ένας φαύλος κύκλος: όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα στην πρώτη γραμμή, τόσο περισσότεροι πολίτες θέλουν να αποφύγουν την στράτευση και τόσο πιο σοβαρή είναι η έλλειψη στρατιωτών», έγραψε.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων τον Ιανουάριο 2024 ξεπέρασαν τις 23.000 στρατιώτες.
Η Ουκρανία ρίχνει στη μάχη τις υπόλοιπες εφεδρείες του και πραγματοποιεί βιαστικά αναγκαστικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψει την κατάρρευση της άμυνάς του.
Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε περισσότερες από 3.000 μονάδες διαφόρων όπλων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard, αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού Bradley, εκτοξευτών Patriot και HIMARS.
Επίσης, τον Ιανουάριο 2024, ο στρατός πραγματοποίησε 127 χτυπήματα ακριβείας σε στρατιωτικές υποδομές και εγκαταστάσεις στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης