Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η επιτυχημένη IPO του «Ελ. Βενιζέλος» δίνει ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά

Reuters: Η επιτυχημένη IPO του «Ελ. Βενιζέλος» δίνει ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά
Τί αναφέρει το πρακτορείο για την είσοδο του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο
Σχετικά Άρθρα
Η επιτυχημένη αρχική δημόσια προσφορά (ΙΡΟ) του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο ελληνικό Χρηματιστήριο, δίνει ώθηση στη λαβωμένη ευρωπαϊκή αγορά των IPOs, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Παράλληλα, το πρακτορείο αναφέρεται και στην έναρξη διαπραγμάτευσης της γερμανικής αμυντικής Renk Group στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.
Οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν δυναμικά και με υψηλά κέρδη κατά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης τους. Η μετοχή του ΔΑΑ έκλεισε με άνοδο 11,71%, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε και το +16%. Αντιστοίχως η Renk, η οποία μάλιστα είχε αναγκαστεί να αναβάλει το αρχικά προγραμματισμένο IPO τον Οκτώβριο λόγω των δυσμενών συνθηκών στις αγορές, ανέβηκε 12,29%.
Την ίδια στιγμή, η Theon International με έδρα την Κύπρο, δεν τα κατάφερε τόσο καλά κατά την επίσης σημερινή πρεμιέρα της στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, καθώς μετά το επιτυχημένο IPO που κατέγραψε, η μετοχή της υποχώρησε.
Το Reuters στέκεται ωστόσο στην επιτυχία των δημοσίων εγγραφών που επιχείρησαν. Υποστηρίζει, μάλιστα, πως η επιτυχία των πρώτων σημαντικών IPOs στην Ευρώπη για τη φετινή χρονιά εκλαμβάνεται ως θετικός οιωνός και για τους τραπεζίτες που ελπίζουν σε ένα πιο δραστήριο (και άρα κερδοφόρο) 2024, μετά από μια διετία πολύ χαμηλής δραστηριότητας στον κλάδο των δημοσίων εγγραφών.
Ήδη υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες δημόσιες εγγραφές μέσα στο έτος. Το Reuters στέκεται στη δρομολογούμενη πρεμιέρα της Air Astana, της αεροπορικής εταιρείας του Καζακστάν, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αλλά και τη δημόσια εγγραφή που ετοιμάζει μέσα στο τρέχον τρίμηνο η γερμανική αλυσίδα αρωματοπωλείων Douglas. Επίσης, υψηλό ενδιαφέρον για IPO μέσα στη χρονιά έχουν εκφράσει η ελβετική εταιρεία καλλυντικών Galderma, η ιταλική φίρμα μόδας Golden Goose και η γερμανική μεταφορική Flix.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-02-07_231640.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης