Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Οι Ουκρανοί ανησυχούν έντονα ότι την κρίσιμη στιγμή δεν θα έχουν πυρομαχικά

Λευκός Οίκος: Οι Ουκρανοί ανησυχούν έντονα ότι την κρίσιμη στιγμή δεν θα έχουν πυρομαχικά
«Οι Ουκρανοί διοικητές στο πεδίο της μάχης παίρνουν μερικές πραγματικά δύσκολες αποφάσεις αυτή τη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Οι ουκρανικές δυνάμεις αρχίζουν να ανησυχούν για πιθανές ελλείψεις πυρομαχικών εν μέσω έλλειψης δράσης από το Κογκρέσο για την έγκριση πρόσθετης βοήθειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Kirby.
«Οι Ουκρανοί διοικητές στο πεδίο της μάχης παίρνουν μερικές πραγματικά δύσκολες αποφάσεις αυτή τη στιγμή», είπε ο Kirby.
«Γνωρίζουμε ότι σε ορισμένες μονάδες χρησιμοποιούν με πολύ μεγάλη φειδώ τα πυρομαχικά, επειδή έχουν αρχίσει να ανησυχούν μήπως τελειώσουν», σημείωσε.
Ο Kirby πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αξιολογούν επίσης τη διαθεσιμότητα των συστημάτων μεγαλύτερης εμβέλειας που χρησιμοποιούν στο πεδίο της μάχης.
Τον Δεκέμβριο 2023, η κυβέρνηση Biden εξάντλησε τη χρηματοδότηση για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία και το Κογκρέσο δεν έχει ακόμη εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση.
Το Κογκρέσο δεν έχει εγκρίνει ακόμη έναν συμπληρωματικό πακέτο εθνικής ασφάλειας που περιλαμβάνει περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία.
Το μέτρο δεν έλαβε καμία υποστήριξη από την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω αβεβαιότητα σχετικά με το πότε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι σε θέση να παράσχουν πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης