Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία πληρώνει στο Ιράν 4,5 δισ. δολ. ετησίως για τα drones Shahed - Αποκαλυπτικά έγγραφα

H Ρωσία πληρώνει στο Ιράν 4,5 δισ. δολ. ετησίως για τα drones Shahed - Αποκαλυπτικά έγγραφα
Υψηλό κόστος των drones, λόγω του ρίσκου που αναλαμβάνει το Ιράν
Οι ρωσικές αρχές φέρονται να πληρώνουν στο Ιράν 4,5 δισ. δολάρια ετησίως για την εισαγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed για χρήση στην Ουκρανία, σύμφωνα με κορυφαίο αμερικανικό ινστιτούτο μελετών.
Στην καθημερινή του έκθεση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου δήλωσε ότι μια ομάδα χάκερς προέβη στον εν λόγω ισχυρισμό, αφού κατάφερε να διεισδύσει σε διακομιστές που ανήκουν σε εταιρεία που συνδέεται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Μεγάλο το κόστος για τη Ρωσία

«Τα έγγραφα που διέρρευσαν υποδηλώνουν ότι η Ρωσία πληρώνει 193.000 δολάρια ανά τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος Shahed-136 σε παρτίδες των 6.000 αεροσκαφών, το οποίο θα ανερχόταν σε περίπου 1,1 δισ. δολάρια και για τα 6.000», ανέφερε, σύμφωνα με το Sky News.
«Ένας άλλος τύπος Shahed-238 φέρεται να κοστίζει περίπου 900.000 δολάρια ανά drone και η Ρωσία φέρεται να σχεδιάζει να αγοράσει 2.310 ετησίως για λίγο κάτω από 2,1 δισ. δολάρια», πρόσθεσε.
Αναφέρει επίσης λεπτομερώς πώς η Μόσχα φέρεται να πληρώνει άλλα 1,4 εκατ. δολάρια ανά μονάδα ενός άλλου τύπου μη επανδρωμένου αεροσκάφους και σχεδιάζει να αγοράσει 677 από αυτά.
Ένας Ρώσος milblogger δικαιολόγησε το υψηλό κόστος λόγω του ρίσκου που αναλαμβάνει το Ιράν πουλώντας αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία και σημείωσε ότι όλα τα έγγραφα δείχνουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγή των Shaheds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης