Διεθνή

Η Ρωσία κατηγορεί την Ιταλία για υβριδικό πόλεμο - Οι μνήμες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Η Ρωσία κατηγορεί την Ιταλία για υβριδικό πόλεμο - Οι μνήμες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Η στάση των ιταλικών αρχών απέναντι στη Ρωσία είναι κατά κύριο λόγο εχθρική, καταγγέλλει ο πρέσβης στην Ιταλία, Alexey Paramonov
Η Ιταλία, συμμετέχοντας πλήρως στη συλλογική πίεση της Δύσης προς τη Μόσχα και προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία, συμμετέχει ουσιαστικά σε έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, καταγγέλλει ο πρέσβης στην Ιταλία, Alexey Paramonov.
Πιστεύει επίσης, ότι οι σημερινές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι πολύ καλύτερες από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
"Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας είναι σίγουρα καλύτερες τώρα από ό,τι το 1941-1943, αλλά, δυστυχώς, όχι πολύ.

Εχθρική η στάση της Ιταλίας

Με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία , πως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή, η Ρώμη εντάχθηκε πλήρως στις συλλογικές πιέσεις της Δύσης προς τη Ρωσία, οι οποίες αναφέρονται πλέον ανοιχτά στην Ιταλία ως υβριδικός πόλεμος, τονίζει.
Η στάση των αρχών απέναντι στη Ρωσία είναι κατά κύριο λόγο εχθρική", δήλωσε ο Paramonov στο TASS σε συνέντευξή του.
Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι από τον Φεβρουάριο του 2022 έχουν ήδη εγκριθεί οκτώ πακέτα στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, που περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα θανατηφόρων όπλων.

Προμηθεύει με όπλα το Κίεβο

"Τις προάλλες, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας καυχήθηκε σε συνέντευξή του ότι η χώρα του ήταν σχεδόν στους πέντε κορυφαίους προμηθευτές όπλων στο καθεστώς του Κιέβου", δήλωσε ο Paramonov.
Υπενθύμισε επίσης την πρόσφατη μη εξουσιοδοτημένη παρουσία στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας του αεροσκάφους ραδιοφωνικής και ραδιοτεχνικής αναγνώρισης Gulfstream G550 CAEW της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να συμμετάσχει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία και τη διαβίβασή τους στον ουκρανικό στρατό για το συντονισμό χτυπημάτων κατά στόχων στο ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης