Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστηριώδεις θάνατοι ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία (Προσοχή 18+) - Σοκ με 22.916 νεκρούς αμάχους και τραυματίες στο Donetsk

Μυστηριώδεις θάνατοι ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία (Προσοχή 18+) - Σοκ με 22.916 νεκρούς αμάχους και τραυματίες στο Donetsk
Ο αριθμός των θανάτων «ξένων στρατιωτών» στα ουκρανικά εδάφη αυξήθηκε δραματικά
Όλεθρος επικρατεί στην Ουκρανία, με μαζικές ανθρώπινες απώλειες στη σύγκρουση με τη Ρωσία, γεγονός που αφορά πια ολοένα και περισσότερους ξένους μισθοφόρους, καθώς οι θάνατοι τους έχουν αυξηθεί δραματικά
Ειδικότερα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία, τα τέλη του 2023 και ο πρώτος μήνας του 2024 σημαδεύτηκαν από την ρωσική επέλαση προς όλες τις κατευθύνσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, συνοδευόμενες από χτυπήματα ακριβείας κατά του στρατιωτικού προσωπικού. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των θανάτων «ξένων στρατιωτών» στα ουκρανικά εδάφη αυξήθηκε δραματικά.
Τις προηγούμενες ημέρες, ουκρανικές και άλλες ξένες πηγές επιβεβαίωσαν τους θανάτους πολλών ξένων μισθοφόρων από διαφορετικές χώρες στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Ωστόσο οι ακριβείς αριθμοί των θανάτων ξένων στρατιωτών καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου, εξαιτίας της προπαγάνδας μέσων ενημέρωσης με στόχο την απόκρυψη της αλήθειας.
Για παράδειγμα, ο θάνατος της Γερμανίδας γυναίκας μισθοφόρου Diana Savita Wagner αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 31 Ιανουαρίου.
Η γυναίκα πολέμησε στις τάξεις της ουκρανικής διεθνούς μαχητικής ομάδας «Carpathian Sich».
Ωστόσο, ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν τον θάνατό της μόλις μια εβδομάδα αργότερα:
w-1-768x1018.jpg

Οι περιπτώσεις 

Ο Καναδός μισθοφόρος Latlin Bercier Austin με το διακριτικό Isidore σκοτώθηκε στην Avdiivka πριν από αρκετές ημέρες. Εντάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας το 2022:
can.jpg

Εν τω μεταξύ, η χώρα της Γεωργίας έχασε συνολικά τους περισσότερους πολίτες στην Ουκρανία.
Τα γνωστά - για τη δράση τους - μέλη της Γεωργιανής Λεγεώνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Zur Tsiklauri και Gocha Zhvania, εξοντώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις. Και οι δύο ήρθαν στην Ουκρανία το 2014, κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης του Κιέβου κατά του πληθυσμού του Ντονμπάς.

geor-768x770.jpg
Την ίδια ώρα η Κολομβία παραμένει ένας από τους βασικούς κόμβους για τη στρατολόγηση μισθοφόρων στην AFU.
Οι θάνατοι τουλάχιστον τριών Κολομβιανών μισθοφόρων επιβεβαιώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2024.
Ο 22χρονος Steven Brayan Cuevas Cardenas από το Villavicencio ήρθε στην Ουκρανία τον Νοέμβριο του 2023 όπου εντάχθηκε στη μονάδα Karpatska Sich.
col-2-695x1024.jpg

Παράλληλα ερωτηματικά εγείρονται από μια σειρά «μυστηριωδών θανάτων» νεαρών στρατιωτικών από την Ιταλία.
Τον ξαφνικό θάνατο σε ηλικία 45 ετών του Κλαούντιο Καστίγια, Αντισυνταγματάρχη του ιταλικού στρατού, που υπηρετούσε στις δομές διοίκησης του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μπερσαλιέρι.

it-2.jpg

Ξαφνικοί θάνατοι ανακοινώθηκαν επίσης για τον 31χρονο Καραμπινιέ Αντόνιο Πικότσι αλλά και για τον υπολοχαγό Agostino Risorto της ειδικής ομάδας Carabinieri λόγω κάποιας «αιφνίδιας ασθένειας» σε ηλικία 54 ετών.
Μήπως τελικά η αιτία θανάτου τους ήταν κάποιος... ρωσικός πύραυλος, διερωτάται το Southfront.

Μερικοί ακόμα νεκροί ξένοι μισθοφόροι:


w-2.jpg


w-3-768x957.jpgcol-3-768x1024.jpg55-1.jpg

Χιλιάδες θύματα των Ουκρανών στο Donbass

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του Donbass βομβαρδίζονται καθημερινά από το ουκρανικό πυροβολικό με τη συμβολή του ΝΑΤΟ, ενώ ουκρανικά drones με εκρηκτικά, απαγορευμένες νάρκες Petal αυξάνουν τον αριθμό των άμαχων θυμάτων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέχονται από το Γραφείο Αντιπροσωπείας της ΛΔΔ στο Κοινό Κέντρο Συντονισμού και Επικοινωνίας, 9205 άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 233 παιδιά, από το 2014.
Άλλοι 13.711 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 851 παιδιά.
Κατά τη διάρκεια των 718 ημερών κλιμάκωσης, πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου 2022:
Σκοτώθηκαν 4831 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 142 παιδιά.
Άλλοι 5892 πολίτες τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 382 παιδιά.
145 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, τραυματίστηκαν από απαγορευμένες νάρκες. Τρεις εξ αυτών υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Από τις 17 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2024, 17164 μη στρατιωτικές υποδομές και οικιστικές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, συμπεριλαμβανομένων:
Συνολικά, από τις 17 Φεβρουαρίου 2022, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε 176382 βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων, συμπεριλαμβανομένων 456 πυραύλων HIMARS . Οι περισσότερες οβίδες (55135) ήταν διαμετρήματος του ΝΑΤΟ 155 mm, συμπεριλαμβανομένου απαγορευμένων πυρομαχικών διασποράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης