Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Δημοσκόπηση: Κατάρρευση Scholz - Φθορά για AfD στο 18%, παραμένει δεύτερο κόμμα

Γερμανία - Δημοσκόπηση: Κατάρρευση Scholz - Φθορά για AfD στο 18%, παραμένει δεύτερο κόμμα
Στο ερώτημα για απευθείας εκλογή καγκελάριου, ο Olaf Scholz  λαμβάνει μόλις 12%

Η εικόνα φθοράς της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) συνεχίζεται και σε νέα δημοσκόπηση, ενώ το νέο κόμμα της πρώην αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ βρίσκεται ήδη στο όριο εισόδου στην Bundestag.
Η κυβέρνηση και ο καγκελάριος εξακολουθούν να συγκεντρώνουν την δυσαρέσκεια των πολιτών.

ο νεοσύστατο κόμμα «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) κερδίζει δύο μονάδες

Σύμφωνα με το τελευταίο «Βαρόμετρο Τάσεων» του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ntv και RTL, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) προηγείται με 31% (-1), ενώ η AfD παραμένει στην δεύτερη θέση, επίσης με απώλεια μίας μονάδας και ποσοστό 18%, το οποίο αποτελεί τη χειρότερη επίδοσή της από το καλοκαίρι.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) παραμένει στο 15%, όπως και οι Πράσινοι στο 14%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο 4%, κάτω όμως από το όριο εισόδου στην Βουλή.
Το νεοσύστατο κόμμα «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) κερδίζει δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και φθάνει στο 5%, ενώ η Αριστερά βρίσκεται σταθερά στο 3%.

Δυσαρέσκεια για Scholz

Ερωτώμενοι σχετικά με τα σημαντικότερα θέματα των ημερών, οι Γερμανοί σε ποσοστό 30% αναφέρονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, στις αποφάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (28%) και στις διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς (21%).
Ακολουθούν η κατάσταση στην Μέση Ανατολή (20%), οι οικονομικές εξελίξεις (18%), οι διαμαρτυρίες των αγροτών (18%), οι απεργιακές κινητοποιήσεις (17%) και οι επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ (6%).
Στο ερώτημα για απευθείας εκλογή καγκελάριου, ο Olaf Scholz  λαμβάνει μόλις 12%, ενώ το 25% θα επέλεγε τον αρχηγό του CDU Friedrich Mertsch και το 19% τον υπουργό Οικονομίας Robert Habeck.
Σχετικά με την κυβερνητική ικανότητα των κομμάτων, τα CDU/CSU συγκεντρώνουν 18%, το SPD 8% και οι Πράσινοι 6%. Κυβερνητικά ικανή θεωρεί την AfD το 6%. «Κανένα κόμμα» απαντά το 61% των ερωτηθέντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης