Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικές αλλαγές στην μεγαλύτερη εταιρεία υπεράκτιων αιολικών στον κόσμο, στην Ørsted

tags :
Δραματικές αλλαγές στην μεγαλύτερη εταιρεία υπεράκτιων αιολικών στον κόσμο, στην Ørsted
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την Ørsted μια «πιο λιτή και αποτελεσματική εταιρεία», είπε ο Nipper
Η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών στον κόσμο Ørsted αναστέλλει το μέρισμά της, περικόπτει θέσεις εργασίας και αποχωρεί από πολλές αγορές, καθώς ο όμιλος σχεδιάζει μια ανάκαμψη μετά από ένα καταστροφικό 12μηνο.
Η Ørsted δήλωσε ότι θα «παύσει» τα μερίσματα για την περίοδο 2023-2025, θα περικόψει 800 θέσεις εργασίας και θα αποσυρθεί από τις αγορές στη Νορβηγία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Ο διευθύνων σύμβουλος Mads Nipper παλεύει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από μια υπερβολικά επιθετική επέκταση στην αγορά των ΗΠΑ και τα υψηλότερα επιτόκια που οδήγησαν τον δανικό όμιλο αντιμέτωπο με απομειώσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την Ørsted μια «πιο λιτή και αποτελεσματική εταιρεία», είπε ο Nipper.
Καθώς ο όμιλος, ο οποίος ανήκει κατά 50,1% στη δανική κυβέρνηση, προσπαθεί να σταθεροποιηθεί, ο πρόεδρος Thomas Thune Andersen θα παραιτηθεί μετά από σχεδόν μια δεκαετία στη θέση του.
Η αποχώρηση του Andersen έρχεται μετά την αποχώρηση του πρώην επικεφαλής οικονομικών Daniel Lerup και του επικεφαλής λειτουργικού διευθυντή Richard Hunter τον Νοέμβριο.
Ο αγώνας του Ørsted αντανακλά τις πιέσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη βιομηχανία, την οποία οι επενδυτές είχαν υπερασπιστεί έως ότου τα υψηλότερα επιτόκια, τα υπερβολικά φιλόδοξα σχέδια επέκτασης και η διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού έπληξαν τον κλάδο τα τελευταία δύο χρόνια.
Ωστόσο, η Ørsted έχει εκτεθεί ιδιαίτερα εν μέρει λόγω της μεγάλης παρουσίας της στην ακόμη εμβρυϊκή αγορά των ΗΠΑ, όπου δυσκολεύτηκε να λάβει εκπτώσεις φόρου και παραπονέθηκε για επαχθείς απαιτήσεις για τοπικά κατασκευαστικά ανταλλακτικά.
Σε περαιτέρω βήματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, η Ørsted μείωσε τον στόχο της για χωρητικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030, από 50 γιγαβάτ σε 35 GW-38 GW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης