Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Δύση μιλά για πόλεμο με Ρωσία; - Ασύμμετρη απάντηση, θα είναι η… Αποκάλυψη λέει ο Medvedev

Γιατί η Δύση μιλά για πόλεμο με Ρωσία; - Ασύμμετρη απάντηση, θα είναι η… Αποκάλυψη λέει ο Medvedev
Η Δύση επενδύει στον φόβο για να δικαιολογήσει τα χρήματα στην Ουκρανία λέει ο Dmitry Medvedev
Είναι προφανές πως το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει σημαντικά οι δηλώσεις Δυτικών αξιωματούχων – και κατ’ επέκταση δημοσιευμάτων στον δυτικό Τύπο –, οι οποίοι διατηρούν στο προσκήνιο το σενάριο ενός πολέμου μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με τη Ρωσία.
Μάλιστα το σενάριο αυτό, θεωρεί σχεδόν βέβαιη τη στρατιωτική σύγκρουση, με το μόνο που διαφέρει να είναι ο χρόνος έναρξης της.
Άλλοι μιλούν για το καλοκαίρι του 2025, άλλοι για «5 με 8 χρόνια» ενώ υπάρχει και η εκτίμηση για έναν γενικευμένο πόλεμο σε ένα διάστημα εντός της επόμενης 20ετίας.

Ετοιμάζονται οι Ευρωπαίοι

Ενδεικτικό είναι ότι Σουηδία και Νορβηγία κάλεσαν τους πολίτες τους να αρχίσουν να προετοιμάζονται για έναν πόλεμο με τη Ρωσία, οι υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας και της Πολωνίας υποστήριξαν δημόσια πως πρέπει να αρχίσει η προετοιμασία για την αντιμετώπιση της Ρωσίας ενώ και η Δανία εκτίμησε πρόσφατα πως είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να επιτεθεί στρατιωτικά κατά κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
Ο σχετικός κατάλογος δεν έχει τέλος...

Τι λένε οι Ρώσοι

Απέναντι σε αυτά τα σενάρια, η Ρωσία έχει πολλές φορές διαμηνύσει πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για οποιαδήποτε επίθεση κατά της Ευρώπης ή κατά κράτους – μέλους του ΝΑΤΟ, αν και οι πιο δύσπιστοι σπεύδουν να υπενθυμίσουν πως τα ίδια υποστήριζαν οι Ρώσοι και την 21η Φεβρουαρίου του 2022, την παραμονή δηλαδή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Συνεπώς το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτό το σενάριο είναι πραγματικά υπαρκτό.
Μια απάντηση επιχειρεί να δώσει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος υποστηρίζει πως τα περί πολέμου Ρωσίας – ΝΑΤΟ είναι λόγια του αέρα.

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

«Ο Sunak, ο Scholz, ο Macron, οι Νορβηγοί, οι Φιλανδοί, οι Πολωνοί και άλλα αφεντικά του ΝΑΤΟ λένε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία».
Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία έχει πολλές φορές υπογραμμίσει ότι η σύγκρουση με κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν είναι στα σχέδια της, η επικίνδυνη αυτή «φλυαρία» συνεχίζεται.
Οι λόγοι είναι προφανείς.
Είναι απαραίτητο να αποσπάσουν την προσοχή των ψηφοφόρων για να δικαιολογήσουν τις δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία.
Πράγματι, τεράστια χρηματικά ποσά δαπανώνται όχι για την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, αλλά για τον πόλεμο σε μια ετοιμοθάνατη χώρα που είναι ξένη στους φορολογούμενους, με έναν πληθυσμό που είναι διασκορπισμένος σε όλη την Ευρώπη, η οποία τώρα τρομοκρατεί τους λαούς της» λέει ο Medvedev.

Κυνικά ψέματα

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρχηγοί αυτών των κρατών το τονίζουν καθημερινά: είναι επιτακτική ανάγκη να προετοιμαστούμε για πόλεμο κατά της Ρωσίας και να συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια στην Ουκρανία.
Για αυτό είναι απαραίτητο να παράγουμε περισσότερα τανκ, πυραύλους, drones και άλλα όπλα.
Αλλά δεν λένε όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κυνικά ψέματα στους πολίτες τους» επισημαίνει ο Ρώσος αξιωματούχος.

Αν συνέβαινε, η απάντηση θα ήταν ασύμμετρη

«Αν – Θεός φυλάξοι! – ξεσπούσε ένας τέτοιος πόλεμος, δεν θα πήγαινε σύμφωνα με το σενάριο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ένας τέτοιος πόλεμος δεν θα γίνει σε χαρακώματα χρησιμοποιώντας πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα, drones και EW.
Το ΝΑΤΟ είναι ένα τεράστιο στρατιωτικό μπλοκ.
Ο συνολικός πληθυσμός των κρατών μελών της Συμμαχίας είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι και ο συνδυασμένος στρατιωτικός προϋπολογισμός τους μπορεί να φτάσει έως και 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Έτσι, επειδή οι στρατιωτικές μας δυνατότητες είναι ασύγκριτες, απλά δεν θα είχαμε άλλη επιλογή.
Η απάντηση θα ήταν ασύμμετρη.
Για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, θα χρησιμοποιούνταν βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι cruise που μπορούν να φέρουν ειδικές κεφαλές.
Η απάντηση βασίζεται στα έγγραφα του στρατιωτικού μας δόγματος, το οποίο και είναι πολύ γνωστό σε όλους» τονίζει ο Medvedev.

Αποκάλυψη

«Και αυτή ακριβώς είναι η Αποκάλυψη.
Το τέλος σε όλα.
Αυτός είναι ο λόγος που οι δυτικοί πολιτικοί πρέπει να λένε την πικρή αλήθεια στους ψηφοφόρους τους και να σταματήσουν να τους θεωρούν ανεγκέφαλους ηλίθιους.
Πρέπει να τους εξηγήσουν τι πραγματικά θα συμβεί και να μην παίζουν ξανά και ξανά το ψέμα της προετοιμασίας για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» καταλήγει ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης