Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία υπό… εξαφάνιση – Στρατιωτική κατάρρευση, πολιτικό χάος και κρίση

Ουκρανία υπό… εξαφάνιση – Στρατιωτική κατάρρευση, πολιτικό χάος και κρίση
Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να σταματήσουν την προέλαση των Ρώσων σε όλο το μέτωπο υποστήριξε ο Ritter
Σκηνικό πλήρους κατάρρευσης καταγράφεται στην Ουκρανία καθώς μετά τις συνεχιζόμενες αποτυχίες στο μέτωπο, προκύπτει και μια τεράστια πολιτική κρίση με αφορμή την επιδίωξη του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky να «ανανεώσει» την ηγεσία στο Κίεβο και να απομακρύνει από τη θέση του αρχηγού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny.
Σε δηλώσεις του ο πρώην αναλυτής της CIA, Scott Ritter υποστηρίζει πως μια στρατιωτικο-πολιτική κρίση είναι ήδη σε εξέλιξη στην Ουκρανία λόγω των αποτυχιών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της αντιπαράθεσης μεταξύ του Valery Zaluzhny και του Vladimir Zelensky.
«Παρατηρούμε μια στρατιωτική κατάρρευση, η οποία προκαλεί μια πολιτική κρίση στην Ουκρανία, και αυτή η κρίση είναι στρατιωτικού-πολιτικού χαρακτήρα» επισήμανε ο Ritter.
Όπως είπε, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να σταματήσουν την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων και βιώνουν κατάρρευση λόγω της προέλασης των Ρώσων προς διαφορετικές κατευθύνσεις στο μέτωπο.
«Η απώλεια εδαφών, οι αποτυχημένες στρατιωτικές επιχειρήσεις και η αποτυχία αντιμετώπισης των ρωσικών δυνάμεων ώθησαν τον Zelensky να απολύσει τον στρατηγό, ο οποίος αρνήθηκε να παραιτηθεί» υποστήριξε ο Ritter, επισημαίνοντας ότι το πολιτικό χάος στο Κίεβο, που προκαλείται από τον αγώνα μεταξύ της ηγεσίας της χώρας και του στρατού, θα επιδεινωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης