Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγίδα για Zelensky και Ουκρανία… η απόλυση του αρχιστράτηγου Valery Zaluzhny

Παγίδα για Zelensky και Ουκρανία… η απόλυση του αρχιστράτηγου Valery Zaluzhny
Το 2024 θα είναι καθοριστικό για τη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας λέει η καναδική Globe and Mail
Στους κινδύνους και στην παγίδα για τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky αλλά και για όλη την Ουκρανία που κρύβεται πίσω από την απόλυση του Valery Zaluzhny από τη θέση αρχηγού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται δημοσίευμα της καναδικής εφημερίδας Globe and Mail.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στο Κίεβο όσον αφορά την οικονομική και τη στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει από τη Δύση.
«Εάν ο Zelensky αποπέμψει τον Zaluzhny, αυτό θα περιορίσει περαιτέρω την ικανότητα της Ουκρανίας να λάβει εξωτερική βοήθεια.
Ένα τέτοιο βήμα θα γίνει αντιληπτό από τον έξω κόσμο ως απόδειξη ότι η αμυντική κατάσταση της Ουκρανίας δεν είναι πολύ καλή» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι παρά την κίνηση αυτή, Zelensky και Zaluzhny δεν θα μπορέσουν να επιλύσουν όλες τις μεταξύ τους διαφορές, γεγονός που μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες για την Ουκρανία.
«Φαίνεται ότι αυτή θα είναι μια αποφασιστική χρονιά στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Το πρόβλημα για την Ουκρανία, ωστόσο, είναι ότι η εσωτερική πολιτική μπορεί να την εμποδίσει να αντιμετωπίσει την «καταιγίδα» που πλησιάζει.
Έτσι το σχέδιο του Zelensky να ανανεώσει την ηγεσία της χώρας και να απομακρύνει τον Zaluzhny από την ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά, ενώ εξυπηρετεί τα σχέδια της Μόσχας» λέει η Globe and Mail.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης