Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Πολωνοί σήκωσαν F-16… για το συναγερμό αεροπορικής επίθεσης στην Ουκρανία

Οι Πολωνοί σήκωσαν F-16… για το συναγερμό αεροπορικής επίθεσης στην Ουκρανία
Σε επιφυλακή η αντιπυραυλική άμυνα και τα συστήματα αεράμυνας της Πολωνίας
Εντολή να σηκωθούν μαχητικά αεροσκάφη F-16 έδωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί η Πολωνία λόγω του αεροπορικού συναγερμού που σήμανε σε όλη την Ουκρανία με αφορμή τη νέα πυραυλική επίθεση της Ρωσίας.
Όπως υποστήριξε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, η εντολή αυτή αποδίδεται στα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο προκειμένου να αναχαιτιστεί οποιοσδήποτε ρωσικός πύραυλος που μπορεί... να χάσει την πορεία του.
«Το πρωί, κηρύχθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Αυτό επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά.
Πρόκειται για μαζικές επιθέσεις.
Οι περισσότεροι πύραυλοι πετούν προς δυτική κατεύθυνση, δηλαδή προς την κατεύθυνση της Πολωνίας.
Φυσικά, έχουν στόχο στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά σήμερα το πρωί τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα συστήματα ασφαλείας στην Πολωνία» υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Radio Zet ο Kosiniak-Kamysz.
Όπως είπε, υπάρχει ένας αλγόριθμος ενεργειών, όπως η ενεργοποίηση των F-16 και της μετάβασης της αντιπυραυλικής άμυνας και των συστημάτων αεράμυνας σε επιφυλακή.

Δεν αποκλείει σενάριο ρωσικής επίθεσης

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πολωνός υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως είναι πιθανή μια επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία.
«Προβλέπω κάθε σενάριο και παίρνω τα χειρότερα πιο σοβαρά.
Αυτή είναι η δουλειά ενός υπουργού Άμυνας στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα» υποστήριξε ο Kosiniak-Kamysz, τονίζοντας ότι αυτά τα λόγια δεν τα είπε έτσι απλά, αλλά «τα έχει εξετάσει σοβαρά».
Μάλιστα σημείωσε ότι το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας έχει ήδη αρχίσει να κάνει κάποια προπαρασκευαστικά βήματα, τα οποία εστιάζουν κυρίως στα κενά που υπάρχουν όσον αφορά τον οπλισμό των Πολωνών στρατιωτών.
«Οι μεγάλες αγορές όπλων είναι πολύ σημαντικές, αλλά ο ατομικός εξοπλισμός κάθε στρατιώτη πρέπει να λαμβάνεται εξίσου σοβαρά υπόψη.
Η Πολωνία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινή άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό το γνωρίζει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» τόνισε ο Πολωνός υπουργός.
Υπενθυμίζεται πως η Πολωνία έχει αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες στο 4% του ΑΕΠ της, έχοντας υπογράψει συμβόλαια για τη μαζική αγορά όπλων από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης