Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι Αμερικάνοι διπλωμάτες προειδοποιούν, οι ΗΠΑ θα υποστούν μεγάλη βλάβη στην φήμη τους λόγω Ουκρανίας

New York Times: Οι Αμερικάνοι διπλωμάτες προειδοποιούν, οι ΗΠΑ θα υποστούν μεγάλη βλάβη στην φήμη τους λόγω Ουκρανίας
Οι κυβερνήσεις των εταίρων των ΗΠΑ θέλουν να δουν ότι όταν τα πράγματα γίνουν δύσκολα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν δίπλα τους
Μια ομάδα 9 Αμερικανών πρεσβευτών και διπλωματών που σταθμεύουν σε χώρες της περιοχής Ινδο-Ειρηνικού κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει την βοήθεια στην Ουκρανία και το Ισραήλ, δικαιολογώντας μια τέτοια κίνηση ως κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να χάσουν την εμπιστοσύνη των συμμάχων τους, τόνισε η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Οι κυβερνήσεις των εταίρων των ΗΠΑ παρακολουθούν τι κάνουμε σε αυτό το σημείο καμπής της ιστορίας - μια στιγμή που οι αποφάσεις που λαμβάνουμε τώρα θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για τα επόμενα χρόνια
Θέλουν να δουν ότι όταν τα πράγματα γίνουν δύσκολα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν δίπλα στους συμμάχους και τους εταίρους μας», ανέφερε η επιστολή από εννέα διπλωμάτες.
Όπως σημειώνουν οι New York Times, τέτοιες δημόσιες εκκλήσεις δεν είναι τυπικές για το διπλωματικό σώμα, οι εκπρόσωποι του οποίου είναι μάλλον απρόθυμοι να μπουν σε τέτοιες εσωτερικές πολιτικές διαμάχες.
Κανείς από εμάς δεν έχει υπογράψει ποτέ τέτοια επιστολή. Δεδομένης όμως της σοβαρότητας της ιστορικής στιγμής, θεωρούμε απαραίτητο να μοιραστούμε μαζί σας την άμεση και ειλικρινή εκτίμησή μας», αναφέρεται στην επιστολή.
Οι New York Times διευκρινίζουν ότι η έκκληση προς το Κογκρέσο υπογράφηκε από πρεσβευτές των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα , την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, την Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ.
«Πολλοί υποστηρικτές του νομοσχεδίου από το Κογκρέσο προειδοποιούν ότι η αποτυχία εφαρμογής του σχεδίου βοήθειας για την Ουκρανία θα μπορούσε να εμψυχώσει την Κίνα στην περιοχή», αναφέρουν New York Times.
Η Γερουσία των ΗΠΑ παρουσίασε ένα νομοσχέδιο που θα συνδυάζει τη διάθεση χρημάτων για την ασφάλεια των συνόρων, τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Συνολικά, το νομοσχέδιο προτείνει τη διάθεση 118,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 60,06 δολάρια προορίζονται για τη στήριξη στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται να δαπανηθούν τρεις φορές λιγότερα για την ασφάλεια των συνόρων - 20,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο πρόεδρος Biden εξέφρασε την υποστήριξή του στο νομοσχέδιο και κάλεσε το Κογκρέσο να το εγκρίνει το συντομότερο δυνατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης