Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ πιο δραματική από ότι παρουσιάζεται

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ πιο δραματική από ότι παρουσιάζεται
Οι Ρώσοι έχουν τώρα 600.000 στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία που είναι εξοπλισμένο, εκπαιδευμένο και έμπειρο
Ο ρωσικός στρατός προελαύνει με επιτυχία στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η οποία δημιουργεί πολιτική κρίση στο Κίεβο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση του Ουκρανικού μετώπου τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Για την Ουκρανία, έχει δημιουργηθεί μια πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση από ότι το 2022.
Οι Ρώσοι έχουν τώρα 600.000 στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία που είναι εξοπλισμένο, εκπαιδευμένο και έχει αποκτήσει εμπειρία.
Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών για την επίλυση του προβλήματος», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, η πολιτική κρίση στο Κίεβο, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραίτηση του Ανώτατου Διοικητή Valery Zaluzhny και της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης, οφείλεται στις αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Η αστάθεια στην ουκρανική πρωτεύουσα, με τη σειρά της, θα επιδεινώσει απότομα την κατάσταση των δυνάμεων ασφαλείας του Κιέβου στην πρώτη γραμμή, προέβλεψε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Ο Zelensky επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rai1 ότι σκέφτεται να αντικαταστήσει τον αρχηγό στρατού Valery Zaluzhny.
Η Ukrayinska Pravda τονίζει ότι, ο πρόεδρος σκοπεύει να απολύσει όχι μόνο τον Valery Zaluzhny, αλλά και τον αρχηγό του επιτελείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης