Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Podolyak θέλει το «κεφάλι» του Zaluzhny: Είναι υπεύθυνος, μας κοστίζει η αποτυχία του - Ομολογία «κόπωσης» και «στασιμότητας»

O Podolyak θέλει το «κεφάλι» του Zaluzhny: Είναι υπεύθυνος, μας κοστίζει η αποτυχία του - Ομολογία «κόπωσης» και «στασιμότητας»
«Ο πρόεδρος δεν έχει την πολυτέλεια, μετά από δύο χρόνια πολέμου, να έχει αυτήν την αντίστοιχη στασιμότητα που βλέπουμε σήμερα» τονίζει το δεξί χέρι του Zelensky
Ο πρώτος τη τάξει σύβουλος του Ουκρανού Προέδρου, Mikhail Podolyak, ελπίζει ότι η παραίτηση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valery Zaluzhny θα επιτρέψει στο Κίεβο να σπάσει τη στασιμότητα στο πεδίο της μάχης.
«Ο πρόεδρος [της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky] είναι ο ανώτατος αρχιστράτηγος, δηλαδή είναι υπεύθυνος για το πώς συμβαίνουν τα γεγονότα στην πρώτη γραμμή γενικά, στην οικονομία, στις κοινωνικές σχέσεις στη χώρα, στις πολιτικές σχέσεις. <...> Ο πρόεδρος δεν έχει την πολυτέλεια, μετά από δύο χρόνια πολέμου, να έχει αυτήν την αντίστοιχη στασιμότητα που βλέπουμε σήμερα, στασιμότητα προς διάφορες κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γραμμής <...>», τόνισε σε αποκαλυπτική συνέντευξή του με τον Ουκρανό δημοσιογράφο Vasily Golovanov, σχολιάζοντας τις φήμες για παραίτηση Zaluzhny.
Μάλιστα, ο Podolyak παραδέχτηκε ότι τόσο οι Ουκρανοί όσο και οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου βιώνουν κόπωση από τις μάχες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Zelensky αναζητά μια λύση, καθώς το Κίεβο «δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά» τη συνεχιζόμενη στασιμότητα ή το πάγωμα της σύγκρουσης.
Νωρίτερα, ο Podolyak παραδέχτηκε τα τακτικά λάθη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και παραπονέθηκε για μια «αρνητική επίγευση» μετά την αποτυχία της επίθεσης του Κιέβου.
Άλλωστε, ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος, από την πλευρά του, έχει προ πολλού τη στασιμότητα στο μέτωπο.

Άλλο ένα επεισόδιο στο ... σίριαλ Zaluzhny

Πολυάριθμα δημοσιέυματα, που επικαλούνται πηγές για την παραίτηση του Zaluzhny, εμφανίστηκαν στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα ήδη από τις 29 Ιανουαρίου.
Εκείνη την ημέρα, ο πρόεδρος Zelensky φέρεται να πρότεινε στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να παραιτηθεί οικειοθελώς.
Όπως αποκάλυψε ο πρώην βουλευτής της Verkhovna Rada Borislav Bereza, στη συνάντηση προσφέρθηκε στον Zaluzhny η θέση του πρεσβευτή στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά ο γενικός διοικητής αρνήθηκε και το γραφείο του Zelensky έλαβε αγανακτισμένες κλήσεις από ξένους εταίρους.
Το όργιο φημών στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα για τη μοίρα του Zaluzhny συνεχίζεται ακόμα και μέχρι σήμερα.
Πληροφορίες για την επικείμενη παραίτηση επιβεβαίωσε πληθώρα ξένων ΜΜΕ με αναφορά στις πηγές τους. 

Zakharova: Πάρτε ποπ κορν, η παραίτηση Zaluzhny θυμίζει αμερικανική σαπουνόπερα

Από την πλευρά της, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova παρομοίασε το όργιο φημών για την παραίτηση του γενικού διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valery Zaluzhny με την ... αμερικανική σαπουνόπερα της δεκαετίας του '80 «Santa Barbara».
Σε καθ' όλα ... καυστικό τόνο η διπλωμάτισσα δημοσίευσε μια ανάρτηση στο κανάλι της στο Telegram, σημειώνοντας σκωπτικά:
«Ποιος έχει τηλεοπτικό πρόγραμμα; Πότε τελειώνει η σειρά "Santa-Zaluzhny-Barbara"; Είναι καλό που έχουμε ρεκόρ συγκομιδής καλαμποκιού - θα υπάρχει αρκετό ποπ κορν».
Επισημαίνεται ότι αργά το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RAI ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ανακατατάξεων στη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, αρχής γενομένης από τον ανώτατο Διοικητή του.
Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post, επικαλούμενη υψηλόβαθμες πηγές στο Κίεβο, ανέφερε ότι ο Zaluzhny θα διατηρήσει τη θέση του για λίγο ακόμα, αλλά η απόφαση για αποπομπή του θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.
Ενώ σήμερα, ο αντιπρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Yevgeny Shevchenko αποκάλυψε ότι ο Ουκρανός Αρχιστράτηγος θα παραιτηθεί, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του πρέσβη της Ουκρανίας στη Μεγάλη Βρετανία.
Σε κάθε περίπτωση, η πλειονότητα των ουκρανικών δημοσιευμάτων συνδέει την παραίτηση του αρχιστράτηγου με την αποτυχία της «αντεπίθεσης» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, αλλά κυρίως, με τις πολιτικές φιλοδοξίες του Zaluzhny, καθώς φέρεται να ... καλοβλέπει τη θέση του προέδρου της Ουκρανίας.
Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι η σειρά Santa Barbara, στην οποία έκανε μνεία η Zakharova, ήταν μια δημοφιλής αμερικανική σαπουνόπερα, που προβλήθηκε από το 1984 έως το 1993 και προβλήθηκε σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Η πλοκή λαμβάνει χώρα στην πόλη της Σάντα Μπάρμπαρα, στην Πολιτεία της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, και έχει σαν επίκεντρο τη ζωή και τις περιπέτειες της οικογένειας Κάπγουελ.
Ο πατέρας, Σι-Σι Κάπγουελ είναι ένας βαθύπλουτος και αλαζονικός επιχειρηματίας που έχει σαν στόχο του να υπερισχύσει κοινωνικά και οικονομικά σε βάρος γειτονικών οικογενειών, με τις οποίες έρχεται συχνά σε ρήξη.
Το αισθηματικό στοιχείο τονίζεται από την παρουσία του πρωταγωνιστικού και ερωτευμένου ζεύγους, που αποτελούν η κόρη του Σι-Σι, και ο αστυνομικός Κρουζ Καστίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης