Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξήντα έξι χρόνια από την αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε τον κόσμο και έχτισε τον μύθο των «Μπέμπηδων»

Εξήντα έξι χρόνια από την αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε τον κόσμο και έχτισε τον μύθο των «Μπέμπηδων»
Οι δύο πρώτες προσπάθειες απογείωσης από το αεροδρόμιο του Μονάχου ματαιώθηκαν - μετά την τρίτη προσπάθεια, το αεροπλάνο συνετρίβη
Η 6η Φεβρουαρίου θα είναι για πάντα βαθιά χαραγμένη στις καρδιές όσων αγαπούν την Manchester United.
Εκείνη την ημέρα του 1958, την πιο μαύρη ημέρα στην ιστορία της Γιουνάιτεντ, 23 άνθρωποι – μεταξύ των οποίων οκτώ παίκτες και τρία μέλη του προσωπικού του συλλόγου – υπέστησαν θανάσιμους τραυματισμούς στην αεροπορική τραγωδία του Μονάχου.
Η ομάδα επέστρεφε από έναν αγώνα για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, όταν το αεροσκάφος της σταμάτησε στη Γερμανία για ανεφοδιασμό.
Οι δύο πρώτες προσπάθειες απογείωσης από το αεροδρόμιο του Μονάχου ματαιώθηκαν- μετά την τρίτη προσπάθεια, το αεροπλάνο συνετρίβη.
Οι οκτώ παίκτες που έχασαν τη ζωή τους ήταν οι Geoff Bent (25 ετών), Roger Byrne (28 ετών), Eddie Colman (21 ετών), Duncan Edwards (21 ετών), Mark Jones (24 ετών), David Pegg (22 ετών), Tommy Taylor (26 ετών) και Liam Whelan (22 ετών).
Ο Edwards, που από πολλούς θεωρείται ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του, πέθανε 15 ημέρες μετά το ατύχημα.
Οι τρεις αξιωματούχοι του συλλόγου που σκοτώθηκαν ήταν ο γραμματέας Walter Crickmer, ο προπονητής Tom Curry και ο προπονητής Bert Whalley.
Οκτώ δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους: Alf Clarke, Donny Davies, George Follows, Tom Jackson, Archie Ledbrooke, Henry Rose, Eric Thompson και ο πρώην τερματοφύλακας της Manchester City Frank Swift.
Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Ken Rayment, το μέλος του πληρώματος Tom Cable, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Bela Miklos και ο υποστηρικτής Willie Satinoff, φίλος του προπονητή της United Sir Matt Busby, ήταν επίσης θύματα της τρομερής τραγωδίας.
Η αεροπορική καταστροφή του Μονάχου αποτελεί ανεξίτηλο κομμάτι της ιστορίας της Γιουνάιτεντ, όπως και ο Sir Matt που ξεπέρασε τους τραυματισμούς του κατά τη συντριβή για να εργαστεί μαζί με τον βοηθό του Jimmy Murphy και να χτίσει μια άλλη μεγάλη ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10 χρόνια αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης