Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Tucker Carlson επιβεβαιώνει: Σύντομα συνέντευξη με Putin – Θέλησαν να με σταματήσουν, αλλά οι πολίτες πρέπει να μάθουν

O Tucker Carlson επιβεβαιώνει: Σύντομα συνέντευξη με Putin – Θέλησαν να με σταματήσουν, αλλά οι πολίτες πρέπει να μάθουν
Οι Αμερικανοί έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν «τι ισχύει» για τη σύγκρουση «στην οποία εμπλέκεται», ανέφερε ο Tucker Carlson
Επιβεβαιώνει ότι θα πάρει «σύντομα» συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson.
«Είμαστε στη Μόσχα <...> για να πάρουμε συνέντευξη από τον Putin.
Θα το κάνουμε σύντομα» είπε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο X.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αποφάσισε να κάνει ένα τέτοιο βήμα επειδή οι Αμερικανοί «αγνοούν τι συμβαίνει στη Ρωσία και την Ουκρανία».
Πρόσθεσε δε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν «τι ισχύει» για τη σύγκρουση «στην οποία εμπλέκεται η χώρα τους».
«Να γιατί το κάνουμε. Πρώτον, γιατί είναι δουλειά μας. Ασχολούμαστε με τη δημοσιογραφία. Καθήκον μας είναι να ενημερώνουμε τους ανθρώπους.
Επί δύο χρόνια διεξάγεται ένας πόλεμος που αναδιαμορφώνει τον κόσμο, ωστόσο οι περισσότεροι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι.
Δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει σε αυτήν την περιοχή, στη Ρωσία ή 600 μίλια μακριά, στην Ουκρανία.
Αλλά πρέπει να ξέρουν, πληρώνουν για κάτι που μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ακόμη πλήρως.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια ανθρώπινη καταστροφή.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μια ολόκληρη γενιά νεαρών Ουκρανών. Η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη έχει ερημώσει.
Αλλά οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι ακόμη πιο βαθιές».
Ο Carlson σημειώνει ότι η Ουκρανία «αναμόρφωσε τις παγκόσμιες στρατιωτικές και εμπορικές συμμαχίες.
Επηρεάζει την οικονομικής τάξη που είχε διαμορφωθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε συμπληρώνοντας ότι «διαλύεται πολύ γρήγορα» μαζί με την κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ.
Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodomyr Zelensky επωφελήθηκε από συνεντεύξεις σόφτμπολ, τις οποίες αποκαλεί «προπαγάνδα». «Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι κυβερνητική προπαγάνδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα γιατί ο Putin εισέβαλε στην Ουκρανία ή ποιοι είναι οι στόχοι του τώρα. Δεν έχουν ακούσει ποτέ τη φωνή του. Αυτό είναι λάθος.
Oι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ό,τι μπορούν για έναν πόλεμο στον οποίο εμπλέκονται».
Ο Carlson σημείωσε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος προσπάθησε δύο φορές να σαμποτάρει τη συνέντευξή του με τον Putin.
«Η NSA εισέβαλε στον τηλεφωνικό λογαριασμό, κάτι που δεν ήξερα ότι μπορούσε να κάνει.
Μου τηλεφώνησε κάποιος στην Ουάσιγκτον.
Αυτό το άτομο είπε: "Θα έρθετε στην Ουάσιγκτον;"
Απαντώ, ναι.
Πηγαίνω λοιπόν, και αυτό το άτομο λέει: "Σχεδιάζετε ένα ταξίδι για να πάτε να δείτε τον Putin;"
Eίπα "πώς το ήξερες αυτό;"
“Επειδή η NSA έχει μηνύματά σας”».

Με τη σειρά του, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk υποσχέθηκε να μην μπλοκάρει τη βιντεοσκόπηση αυτής της συνομιλίας μετά τη δημοσίευσή της στο κοινωνικό δίκτυο Χ, τόνισε ο δημοσιογράφος.
Επιπλέον, η συνέντευξη θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Carlson, από όπου θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε δωρεάν.

Σάλος


Στο μεταξύ, σάλος έχει προκληθεί από το ταξίδι του δημοσιογράφου Tucker Carlson στη Μόσχα.
Ο δημοφιλέστερος Αμερικανός δημοσιογράφος θα πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο Πρόεδρο, Vladimir Putin.
Στη σύγχρονη εποχή, αυτό το γεγονός από μόνο του είναι ασυνήθιστο: η τελευταία φορά που ο Putin έδωσε συνέντευξη σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ήταν σχεδόν πριν από τρία χρόνια.
Ωστόσο, η επίσκεψη του Carlson ξεπερνά κατά πολύ μια απλή συνέντευξη, αφού ο ίδιος ο Carlson δεν είναι πλέον απλώς ένας δημοσιογράφος.
Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα χρόνο ο Carlson απολύθηκε από το Fox επειδή υποστήριζε τον Donald Trump.
Έκτοτε κυκλοφορεί το δικό του πρόγραμμα στα κοινωνικά δίκτυα, προσελκύοντας την προσοχή εκατομμυρίων Αμερικανών - και ως όχι μόνο σχολιαστής της επικαιρότητας, αλλά και εν δυνάμει πολιτικός.
Δεν αποκλείεται δε να είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Donald Trump…
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Carlson έχει γίνει εδώ και καιρό μια από τις εμβληματικές φιγούρες της τρέχουσας αμερικανικής εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης και γι' αυτό το ταξίδι του στη Μόσχα προκαλεί τέτοιο θυμό στην Ουάσιγκτον.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον αποκαλούν ήδη προδότη που πρέπει να τον εμποδίσουν να εισέλθει στην πατρίδα του.
Είναι σαφές ότι τέτοιες εκκλήσεις προέρχονται από περιθωριακούς Δημοκρατικούς, αλλά αυτό είναι επίσης ένας δείκτης της κατάστασης της αμερικανικής κοινωνίας.
Και στο Κίεβο προσπαθούν να παίξουν με το μείγμα ρωσοφοβίας και τακεροφοβίας μεταξύ των Δημοκρατικών, και προσομοιάζουν την επερχόμενη συνομιλία του Carlson με τον Putin με μια συζήτηση μεταξύ του Γκέμπελς με τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη».
Πάντως, ο Carlson κερδίζει πόντους όχι μόνο επικρίνοντας τον Biden, αλλά και υπερασπιζόμενος μια πολύ συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική γραμμή.
Το γεγονός ότι επικρίνει συνεχώς την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία δεν οφείλεται σε ρωσοφιλία, αλλά στην κατανόηση των συμφερόντων των ΗΠΑ.
Δεν είναι μυστικό ότι από καιρό ήθελε να πάρει συνέντευξη από τον Putin: πριν από τρία χρόνια είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, έχοντας μάθει γι 'αυτό, τον παρακολουθούσαν.
Τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες γράφουν ήδη ότι ο Carlson φέρνει στον Putin ένα μήνυμα από τον Trump, αλλά αυτό, φυσικά, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης