Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: «Θετικό νεύμα» στη συμφωνία με το Ισραήλ για ανταλλαγή ομήρων και κατάπαυση στη Γάζα

Hamas: «Θετικό νεύμα» στη συμφωνία με το Ισραήλ για ανταλλαγή ομήρων και κατάπαυση στη Γάζα
O επικεφαλής του αμερικανικού State Department δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ εξετάζουν την απάντηση της Hamas
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ επιβεβαίωσε σήμερα πως έλαβε μια «θετική» απάντηση από τη Hamas σχετικά με ένα σχέδιο συμφωνίας, που προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα μια παύση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης.
«Έχουμε λάβει μια απάντηση της Hamas που αφορά το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους. Αυτή η απάντηση περιλαμβάνει κάποια σχόλια, όμως είναι σε γενικές γραμμές θετική», δήλωσε ο Mohamed bin al-Thani, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διεξήχθη στη Ντόχα, στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του αμερικανικού State Department δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ εξετάζουν την απάντηση της Hamas.
Ο Antony Blinken είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κατάρ ότι θα συζητήσει την απάντηση της Hamas με Ισραηλινούς αξιωματούχους, όταν επισκεφθεί τη χώρα αύριο, Τετάρτη.
«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, όμως συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι πιθανή και πραγματικά αναγκαία», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.
Η Hamas εξέδωσε μία ανακοίνωση σήμερα όπου έκανε γνωστό πως υπέβαλε την απάντησή της σχετικά με μια προτεινόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τη Γάζα.
Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η φύση αυτής της απάντησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης