Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνη: Καταβολή μειωμένων μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους, εξαιτίας του Ισραήλ

Παλαιστίνη: Καταβολή μειωμένων μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους, εξαιτίας του Ισραήλ
Ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Η Παλαιστινιακή Αρχή γνωστοποίησε σήμεα 6/2 ότι θα καταβάλει στους εργαζομένους του δημόσιου τομέα το 60% των μισθών τους του Δεκεμβρίου 2023, καθώς αντιμετωπίζει τις μακροχρόνιες συνέπειες της άρνησης του Ισραήλ να μεταφέρει φορολογικά κονδύλια που προορίζονται για τη Γάζα.
Η χρηματοδότηση της Παλαιστινιακής Αρχής, του φορέα που ασκεί διακυβέρνηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έχει περιοριστεί σημαντικά από την πολύμηνη διαμάχη για τη μεταφορά των φορολογικών εσόδων που εισπράττει το Ισραήλ για λογαριασμό των Παλαιστινίων.
Σύμφωνα με το Reuters, η χρηματοδότηση από τους διεθνείς δωρητές έχει επίσης συμπιεστεί, καθώς μειώθηκε από το 30% του ετήσιου προϋπολογισμού των 6 δισεκ. δολαρίων σε περίπου 1%, δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Mohammad Shtayyeh. «Η κατάσταση της χρηματοδότησης της Αρχής είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε ο ίδιος μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Η διαμάχη έρχεται ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, ο οποίος έχει πιέσει το Ισραήλ να επιλύσει τη διαμάχη για τον προϋπολογισμό, η οποία έχει αφήσει χιλιάδες Παλαιστίνιους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα χωρίς μισθό εδώ και μήνες.
Συμπίπτει και με την ξεχωριστή διαμάχη για τη χρηματοδότηση της UNWRA, του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών που πληρώνει για την παροχή έκτακτης βοήθειας στους Παλαιστίνιους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης