Τελευταία Νέα
Διεθνή

Που το πάνε οι ΗΠΑ; Το αμερικανικό RQ-4B Global Hawk εντοπίστηκε ξανά στην Κριμαία - Η διαδρομή του μέσω Ελλάδας

Που το πάνε οι ΗΠΑ; Το αμερικανικό RQ-4B Global Hawk εντοπίστηκε ξανά στην Κριμαία - Η διαδρομή του μέσω Ελλάδας
Βάσει προηγούμενων γεγονότων, η «εμπειρία» δείχνει ότι η εμφάνιση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας προηγήθηκε συχνά πυραυλικών επιθέσεων των Ουκρανών 

Τις τελευταίες ημέρες, οι κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας έχουν ενταθεί, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει μια ενδεχόμενη προετοιμασία για νέες στρατιωτικές ενέργειες από την πλευρά της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα, κατεγράφη μια νέα διαδρομή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους RQ-4B Global Hawk από την Ιταλία μέσω Ελλάδας προς τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το Flightradar24.
Το γεγονός αυτό εγείρει έντονες ανησυχίες στους Ρώσους σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης των ληφθέντων πληροφοριών για τον συντονισμό χτυπημάτων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον ρωσικών στόχων στην Κριμαία ή στην ακτή της επικράτειας του Κρασνοντάρ.
Βάσει προηγούμενων γεγονότων, η «εμπειρία» δείχνει ότι η εμφάνιση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας προηγήθηκε συχνά πυραυλικών επιθέσεων ή επιθέσεων με αεροσκάφη ναυτικού που οργανώθηκαν από την ουκρανική πλευρά.
Τέτοιες ενέργειες υπογραμμίζουν το ρόλο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ουκρανίας και των χωρών του ΝΑΤΟ, ιδίως των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, στον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιχειρήσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης