Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβλημάτων συνέχεια στη Boeing: Οι εργαζόμενοι απαιτούν αύξηση 40% στους μισθούς

Προβλημάτων συνέχεια στη Boeing: Οι εργαζόμενοι απαιτούν αύξηση 40% στους μισθούς
Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουν «εκδίκηση»
Σχετικά Άρθρα
Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Boeing, η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροδιαστημικής, θα απαιτήσει αύξηση μισθών κατά 40% σε διάστημα τριών ή τεσσάρων ετών, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για μία ακόμη πρόκληση για τον κολοσσό της αεροδιαστημικής, σε μία περίοδο που η αξιοπιστία του, πλήττεται από τα προβλήματα στα αεροσκάφη 737.
Τo συνδικάτο εξακολουθεί να ζημιώνεται από τη συμφωνία του 2014 που πήρε πίσω συνταξιοδοτικά προγράμματα, καθόρισε ελάχιστες αυξήσεις και έδεσε τα χέρια των ακτιβιστών για μια δεκαετία. Η συγκεκριμένη συμφωνία λήγει τον Σεπτέμβριο.
«Στόχος μας είναι να διαπραγματευτούμε μια αποδεκτή από όλους τους εργαζόμενους σύμβαση», δήλωσε ο Jon Holden, που εκπροσωπεί 32.000 μηχανικούς της Boeing στην περιοχή του Σιάτλ. «Δεν παίρνουμε την απεργία ελαφρά τη καρδία. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι».
Eίναι έτοιμος να ακολουθήσει το παράδειγμα των εργατών αυτοκινήτων στο Ντιτρόιτ, των συγγραφέων και των ηθοποιών στο Χόλιγουντ και των συναδέλφων του μηχανικών στον προμηθευτή της Boeing, την Spirit AeroSystems Holding στο Κάνσας, οι οποίοι με τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις πέρυσι πέτυχαν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους.
Οι συνομιλίες ξεκινούν στις 8 Μαρτίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης