Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Novartis εξαγόρασε τη γερμανική MorphoSys αντί 2,7 δισ. ευρώ

Η Novartis εξαγόρασε τη γερμανική MorphoSys αντί 2,7 δισ. ευρώ
Η Novartis θα καταβάλει 68 ευρώ ανά μετοχή
Στην εξαγορά της MorphoSys προχώρησε η Novartis έναντι 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,9 δισ. δολαρίων), προσθέτοντας τις θεραπείες για τον καρκίνο της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας στο δυναμικό της.
Πιο αναλυτικά, η Novartis θα καταβάλει 68 ευρώ ανά μετοχή, 61% πάνω από το σημείο που έκλεισε η μετοχή της MorphSys στις 2 Φεβρουαρίου.
Όπως φαίνεται, η MorphoSys κεφαλαιοποιεί ένα νέο πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του αίματος που ονομάζεται pelabresi, παρότι τα κλινικά αποτελέσματα για το pelabresib που κυκλοφόρησαν πέρυσι ήγειραν αμφιβολίες, ωθώντας ορισμένους αναλυτές να αμφισβητήσουν τη λογική πίσω από την εξαγορά.
«Η Novartis πληρώνει υπερβολικά σε αυτή τη συναλλαγή», έγραψε η Suzanne van Voorthuizen, αναλύτρια της Van Lanschot Kempen. «Είμαστε αρνητικοί για την επενδυτική περίπτωση της MorphoSys εδώ και λίγο καιρό».
Από την άλλη, σύμφωνα με τον Mark Purcell, αναλυτή της Morgan Stanley, ο γάμος των δύο φαρμακευτικών έχει νόημα, καθώς η MorphoSys μελετά την αποτελεσματικότητα του pelabresib σε συνδυασμό με το Jakafi, μια θεραπεία που πουλάει η Novartis εκτός των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr







Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης