Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (πρώην CIA) για Zaluzhny: Προστατεύει τους νεοναζιστές συντρόφους του από την πρώτη γραμμή - Είναι μια απάτη

Larry Johnson (πρώην CIA) για Zaluzhny: Προστατεύει τους νεοναζιστές συντρόφους του από την πρώτη γραμμή - Είναι μια απάτη
O Johnson αποκάλυψε ότι ο ότι ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι προσεκτικός και δεν στέλνει μαχητές νεοναζί στην πρώτη γραμμή
Ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, προστατεύει τους αγωνιστές Azov και Kraken, αφού ο ίδιος συμμερίζεται την νεοναζιστική τους ιδεολογία, υποστηρίζει ο πρώην αναλυτής της CIA, Larry Johnson.
«Δεν θέλω να παρουσιάσω τον Zaluzhny ως κάποιο είδος στρατιωτικής ιδιοφυΐας ή ενός καλόκαρδου τύπου. Δεν είναι καθόλου σπουδαίος τύπος – είναι μια απάτη. Εμμένει στη νεοναζιστική ιδεολογία», τόνισε ο αναλυτής σε συνέντευξή του στο YouTube.
Μάλιστα, ο Johnson αποκάλυψε ότι ο ότι ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι προσεκτικός και δεν στέλνει μαχητές νεοναζί στην πρώτη γραμμή, γιατί εκεί μπορεί να σκοτωθούν.
Ο πρώην αναλυτής της CIA πρόσθεσε ότι ηλικιωμένοι άντρες ρίχνονται στη γραμμή επαφής ως «βορά για κανόνια».
«Οπότε ο Zaluzhny είναι μέρος του προβλήματος», συνόψισε ο Johnson, μιλώντας για την αντιπαράθεση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Zelensky και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Επισημαίνεται ότι στην Ουκρανία έχουν φουντώσει οι φήμες για την επικείμενη απόλυση του Zaluzhny από τη θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Τέτοιες πληροφορίες έχουν ήδη διαψευστεί από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, καθώς και από τον γραμματέα Τύπου του προέδρου της Ουκρανίας, Sergei Nikiforov.
Εντούτοις, ο Ουκρανός ηγέτης Zelensky επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να αντικαταστήσει την ηγεσία στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου διευκρίνισε ότι η εκκαθάριση προσωπικού αναμένεται να γίνει και σε μια σειρά από άλλους τομείς.
Από την πλευρά του, ο Dmitry Peskov, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, έχει διαμηνύσει ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την ηγεσία των ουκρανικών στρατευμάτων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση γύρω από την επικείμενη αποπομπή Zaluzhny εγείρει πολλά ερωτηματικά και καταδεικνύει τη διχόνοια εντός των ουκρανικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης