Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για τρομοκρατία στην Τουρκία - Σε ένοπλη κομμουνιστική οργάνωση αποδίδουν τα πυρά στο Δικαστικό Μέγαρο Κωνσταντινούπολης

Συναγερμός για τρομοκρατία στην Τουρκία - Σε ένοπλη κομμουνιστική οργάνωση αποδίδουν τα πυρά στο Δικαστικό Μέγαρο Κωνσταντινούπολης
Kατά τη συμπλοκή τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα, τα τρία εκ των οποίων αστυνομικοί
Τρομοκρατική χαρακτηρίζεται από τις τουρκικές Αρχές η ένοπλη επίθεση με τρεις νεκρούς, που σημειώθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Τσάγλαγιαν.
Δύο ένοπλοι προσπάθησαν να περάσουν στις 11:46 το πρωί τοπική ώρα (10:45 ώρα Ελλάδος), από το σημείο ελέγχου της Αστυνομίας, στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. «Καθώς έβγαινα από την πύλη άκουσα πυροβολισμούς. Κοίταξα γύρω μου. Κατάλαβα ότι ήταν επίθεση. Μια τρομοκρατική επίθεση πιθανότατα. Οι αστυνομικοί ανάγκασαν όλους να πάνε στην άλλη πλευρά του κτηρίου. Δύο άτομα πυροβολούσαν με μακρύκαννα όπλα», αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.
Μια γυναίκα που βρέθηκε στο σημείο και είδε έναν αστυνομικό να σκοτώνεται δήλωσε ότι «Μας ενημέρωσαν ότι ήταν τρομοκρατική επίθεση. Μας απομάκρυναν προς την πλευρά του καφέ. Τότε είδα έναν αστυνομικό να πέφτει αιμόφυρτος. Πανικοβληθήκαμε όλοι πάρα πολύ. Και μετά τρέξαμε δεξιά και αριστερά με τρόμο…»
Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών νεκρός έπεσε ένας πολίτης που βρισκόταν στο σημείο, καθώς και οι δράστες της επίθεσης, ένας άντρας και μία γυναίκα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ali Yerlikaya , επρόκειτο για μέλη της ακροαριστερής ένοπλης οργάνωσης DHKP/C, μια οργάνωση με πλούσια ένοπλη δράση στο παρελθόν.
Επίσης, κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα, τα τρία εκ των οποίων αστυνομικοί.
Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan ανέφερε ότι απετράπη μια τρομοκρατική επίθεση και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.
«Ένας άνδρας και μια γυναίκα τρομοκράτης εξουδετερώθηκαν από τους αστυνομικούς μας πριν πετύχουν τον άθλιο στόχο τους. Θα συνεχίσουμε αδιακρίτως τον αγώνα μας εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων και των υποστηρικτών τους χωρίς καμία διάκριση» επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης