Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πύρινος όλεθρος στο Kharkiv: Νέο ρωσικό πλήγμα σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν ξένοι μισθοφόροι και τάγματα νεοναζί

Πύρινος όλεθρος στο Kharkiv: Νέο ρωσικό πλήγμα σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν ξένοι μισθοφόροι και τάγματα νεοναζί
Το τριώροφο κτίριο χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση μαχητών του τάγματος νεοναζί Kraken, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ξένων μισθοφόρων
Οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους ακριβείας συνεχίζουν να καταστρέφουν στρατηγικές θέσεις της Ουκρανίας στην εσχατιά της ουκρανικής άμυνας.
Ειδικότερα, τη νύχτα της 6ης Φεβρουαρίου, νέο κύμα επιθέσεων στόχευσε τη συνοριακή περιοχή Kharkiv, όπου ο ουκρανικός στρατός σωρεύει ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό για περαιτέρω μεταφορά, ώστε να «κλείσει αμυντικές τρύπες» στις πρώτες γραμμές των μαχών.
Χθες (5/2) το βράδυ, ένα από τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψε ένα άλλο ξενοδοχείο στο χωριό Zolochiv στην περιοχή του Kharkiv.
Το τριώροφο κτίριο χρησιμοποιείτο για τη στέγαση μαχητών του τάγματος νεοναζί Kraken, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ξένων μισθοφόρων.
Συνολικά, περίπου 50 Ουκρανοί μαχητές φέρεται να έμειναν στο ξενοδοχείο.

fwewefewfw.JPG

Φυσικά θα πρέπει να θεωρείται απίθανο ότι ο ουκρανικός στρατός θα αναγνωρίσει δημοσίως τις πραγματικές απώλειες που υπέστη, ως αποτέλεσμα του χτυπήματος.
Το ξενοδοχείο χτυπήθηκε από δύο ρωσικούς πυραύλους.
Μάλιστα, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Περισσότερες ρωσικές επιδρομές αναφέρθηκαν στις συνοριακές πόλεις Kazachya Lopan και Volchansk.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συσσώρευσαν σημαντικά αποθέματα στην περιοχή για να εξασφαλίσουν τα ουκρανικά σύνορα καθώς και να συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς, τις επιθέσεις δολιοφθοράς και τις επιθέσεις με drone στο ρωσικό έδαφος.
Το καθεστώς του Κιέβου ενδιαφέρεται ελάχιστα για τις ζημιές στις μη στρατιωτικές υποδομές και την απειλή για τους ντόπιους κατοίκους.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση χρησιμοποιεί πολιτικές εγκαταστάσεις για τη στέγαση Ουκρανών στρατιωτικών και ξένων μισθοφόρων, ενώ οι αξιωματικοί της AFU και οι ξένοι διοικητές προτιμούν να μένουν σε καλά ξενοδοχεία σε πόλεις που βρίσκονται μακριά από το μέτωπο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας, οι οποίες έχουν επίσης αναπτυχθεί στα όρια της πόλης, αποτυγχάνουν να τις ασφαλίσουν, αλλά προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στους ντόπιους πολίτες και τον άμαχο πληθυσμό εν γένει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης