Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toyota: Εκτόξευση κερδών το δ' τρίμηνο 2023, στο +75% και τα 1,68 τρισ. γιεν

tags :
Toyota: Εκτόξευση κερδών το δ' τρίμηνο 2023, στο +75% και τα 1,68 τρισ. γιεν
Μεγάλη στήριξη από τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων
Σχετικά Άρθρα
Εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 75,7% κατέγραψαν -σε ετήσια σύγκριση- τα λειτουργικά κέρδη της Toyota το δ' τρίμηνο του 2023, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 1,68 τρισεκ. γιεν, συντριπτικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τα έσοδα για το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν κατά 23%, στα 12,041 τρισεκ. γιεν.
Το τρίτο οικονομικό τρίμηνο, οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 46%, συμβάλλοντας σε αύξηση 11% στις συνολικές πωλήσεις οχημάτων. Από γεωγραφική άποψη, η Βόρεια Αμερική, η μεγαλύτερη αγορά της Toyota σε όγκο, ανέφερε την ισχυρότερη ανάπτυξη με αύξηση πωλήσεων 28%.
Η εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται μόλις 5%, αλλά παρείχε τα υψηλότερα κέρδη και περιθώρια κέρδους μεταξύ των μεγάλων αγορών της. Η Ιαπωνία συνεισέφερε τα δύο τρίτα των τριμηνιαίων κερδών της Toyota και δημιούργησε λειτουργικό περιθώριο 20%, πολύ πάνω από το συνολικό περιθώριο της εταιρείας 14% και της Βόρειας Αμερικής 3,4%.
Η ιαπωνική εταιρεία, μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αύξησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη για το τρέχον οικονονικό έτος (λήγει τέλος Μαρτίου 2024) στα 4,9 τρισεκ. γιεν (33 δισεκ. δολάρια), από 4,5 τρισ. γιεν που αναμενόταν προηγουμένως.
Σημειώνεται πως η Toyota διατήρησε το στέμμα της ως η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο για τέταρτη συνεχή χρονιά, αφού σημείωσε ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων 11,2 εκατ. οχημάτων για το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης