Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στοπ» στην Ουκρανία από τη Γεωργία - «Μάταιες οι προσπάθειες να εξαγάγετε τον πόλεμο στην Τιφλίδα»

«Στοπ» στην Ουκρανία από τη Γεωργία - «Μάταιες οι προσπάθειες να εξαγάγετε τον πόλεμο στην Τιφλίδα»
Η γεωργιανή Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας κατήγγειλε χθες ότι κατέσχεσε το φορτίο που είχε προορισμό τη ρωσική πόλη Βορόνεζ
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Γεωργίας κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι προσπαθεί να εξαπλώσει τον πόλεμο στη χώρα του, αφότου οι γεωργιανές αρχές κατέσχεσαν ένα φορτηγό φορτωμένο με εκρηκτικά με προορισμό τη Ρωσία.
Η γεωργιανή Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας ανακοίνωσε χθες ότι κατέσχεσε το φορτίο που είχε προορισμό τη ρωσική πόλη Βορόνεζ.
Τα εκρηκτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα φορτίο μπαταριών αυτοκινήτων.
Η μεταφορά του έγινε οδικώς από την Ουκρανία μέσω Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.
Το περιστατικό θυμίζει την έκρηξη που σημεώθηκε στη γέφυρα που έχει κατασκευάσει η Ρωσία στην Κριμαία, τον Οκτώβριο του 2022, μια έκρηξη για την οποία η Μόσχα επέρριψε την ευθύνη στο Κίεβο, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε εκρηκτικά κρυμμένα μέσα σε φορτηγό που στάλθηκε από την Ουκρανία σε μια μακρά διαδρομή μέσω τρίτων χωρών.
«Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτό που, κατ' αρχήν, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωναν ανοιχτά ότι ήθελαν και πιθανώς εξακολουθούν να θέλουν ένα δεύτερο μέτωπο στη χώρα μας», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Irakli Kobakhidze, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Interpressnews.
Ο Kobakhidze διορίστηκε στη θέση του Irakli Garibashvili, ο οποίος παραιτήθηκε από πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα για να αφήσει το κόμμα του «Γεωργιανό Όνειρο», το οποίο κυβερνά τη χώρα από το 2013, να επιλέξει ένα νέο πρόσωπο για να το οδηγήσει στις εκλογές που θα διεξαχθούν αργότερα φέτος.
Το κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο», θεωρείται εντός της Γεωργίας ότι οδήγησε μια από τις πιο φιλοδυτικές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προς μια πιο φιλορωσική κατεύθυνση, ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.
Η πρεσβεία της Ουκρανίας τόνισε ότι εξετάζει τους ισχυρισμούς της γεωργιανής υπηρεσίας ασφαλείας «σχετικά με την εμπλοκή Ουκρανών πολιτών σε παράνομες δραστηριότητες» και κάλεσε την Τιφλίδα να μην πολιτοκοποιεί το περιστατικό.
Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γεωργία ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις τον Μάρτιο του 2023 λόγω διαφωνιών μεταξύ των δύο χωρών και αργότερα αποπέμφηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky, αφήνοντας την πρεσβεία στην Τιφλίδα με επικεφαλής διπλωμάτη κατώτερου βαθμού.
Η Ρωσία έχει στρατεύματα σταθμευμένα σε δύο αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας και διεξήγαγε έναν σύντομης διάρκειας πόλεμο εκεί το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης