Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Επέφερε καίριο πλήγμα σε στρατηγείο των IDF στη Λωρίδα της Γάζας

Hamas: Επέφερε καίριο πλήγμα σε στρατηγείο των IDF στη Λωρίδα της Γάζας
H στρατιωτική πτέρυγα της Hamas ανακοίνωσε ότι μέλη της σκότωσαν ή τραυμάτισαν αρκετούς Ισραηλινούς στρατιώτες στη δυτική Khan Yunis
Οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, ο στρατιωτικός βραχίονας της Hamas, ισχυρίστηκαν την καταστροφή ενός σταθμού διοίκησης των IDF στην πόλη της Γάζας.
«Οι Ταξιαρχίες al-Qassam κατέστρεψαν ένα εχθρικό σημείο διοίκησης στην περιοχή Tel al-Hawa στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας με βλήματα όλμων», ανέφερε η οργάνωση στο κανάλι της στο Telegram.
Επιπλέον, η στρατιωτική πτέρυγα της Hamas ανακοίνωσε ότι μέλη της σκότωσαν ή τραυμάτισαν αρκετούς Ισραηλινούς στρατιώτες στο δυτικό τμήμα της πόλης Khan Yunis.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαχητές κατέστρεψαν μια ισραηλινή στρατιωτική μπουλντόζα και ένα τανκ Merkava στο Khan Yunis.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε απότομα μετά την εισβολή μαχητών της Hamas από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Η Χαμάς έκανε την επίθεση ως απάντηση στις ισραηλινές ενέργειες εναντίον του τζαμιού al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ κήρυξε πλήρη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και ξεκίνησε εκταταμένη στρατιωτική επιχείρηση κατά του παλαιστινιακού θύλακα.
Το εβραϊκό κράτος χτυπά, επίσης, τμήματα του Λιβάνου και της Συρίας ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς που προέρχονται από αυτές τις χώρες.
Συγκρούσεις σημειώνονται και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης