Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundestag: Ο γενικός εισαγγελέας αρνείται να μεταβιβάσει τα στοιχεία για τη δολιοφθορά στον Nord Stream

Bundestag: Ο γενικός εισαγγελέας αρνείται να μεταβιβάσει τα στοιχεία για τη δολιοφθορά στον Nord Stream
«Ούτε στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής προχωρά τίποτα» αποκαλύπτει βουλευτής της AfD
Οι Γερμανοί βουλευτές δεν λαμβάνουν πληροφορίες από τη Γενική Εισαγγελία της χώρας, σχετικά με την πρόοδο της έρευνας για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Nord Stream.
Στη σχετική καταγγελία προέβη ο Steffen Kotre, μέλος της Bundestag από την παράταξη Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ενέργεια και την προστασία του κλίματος.
Ερωτηθείς για το εάν οι αρμόδιες επιτροπές λαμβάνουν στοιχεία, ο βουλευτής της AfD απάντησε αφοπλιστικά: «Όχι». «Εκπροσωπώ το κόμμα στο θέμα της ενεργειακής πολιτικής και τίποτα δεν συμβαίνει σε αυτή τη γραμμή. Ούτε στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής προχωρά τίποτα. Προηγουμένως, υπήρχαν προσπάθειες για υποβολή αιτημάτων, αλλά η κατατοπιστικότερη απάντηση που ελήφθη ήταν ότι η εξέλιξη της έρευνας δεν υπόκειται σε δημοσιότητα», σημείωσε ο βουλευτής.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανέφερε «άνευ προηγουμένου καταστροφή» που σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα σε τρεις σειρές των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2.
Νωρίτερα, Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν δύο εκρήξεις σε υπεράκτιες διαδρομές αγωγών.
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας κίνησε το άνοιγμα δικογραφίας για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας μετά από ζημιά σε αγωγούς φυσικού αερίου.
Στις 8 Φεβρουαρίου 2023, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh υποστήριξε σε άρθρο του ότι τον Ιούνιο του 2022 τοποθετήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί κάτω από αγωγούς φυσικού αερίου από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με την υποστήριξη Νορβηγών ειδικών.
Σε μεταγενέστερο δημοσίευμα, οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφεραν ότι δολιοφθορά σε αγωγούς φυσικού αερίου θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί από μια συγκεκριμένη «φιλοουκρανική ομάδα» που έδρασε εν αγνοία των αρχών των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης