Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωβουλή: Νέα άρση ασυλίας για την Εύα Καϊλή - Ερευνάται για τις αποζημιώσεις των συνεργατών της

Ευρωβουλή: Νέα άρση ασυλίας για την Εύα Καϊλή - Ερευνάται για τις αποζημιώσεις των συνεργατών της
Ήρθη η ασυλία της Ελληνίδας Ευρωβουλεύτριας
Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε σήμερα την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή, σε συνέχεια του αιτήματος της γενικής ευρωπαίας εισαγγελέως για υπόθεση που αφορά τη των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες των βουλευτών στις Βρυξέλλες.
Με βάση τη διαδικασία, η ψηφοφορία έγινε με ανάταση χειρός.
Την υπόθεση είχε κινήσει η ευρωπαϊκή εισαγγελία, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022, καταθέτοντας αίτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών.
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω υπόθεση για την οποία ερευνάται η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το λεγόμενο Qatargate.
Η ανακρίτρια Aurélie Dejaiffe που έχει αναλάβει την υπόθεση Qatargate επέβαλε στην Εύα Καϊλή απαγόρευση της επαφής με τον Τύπο, ως προϋπόθεση για την αποφυλάκισή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενόχληση της ανακρίτριας για τις διαρροές από την πλευρά της Καϊλή προς τον Τυπό.
Σημειωτέον, πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τής ευρωβουλεύτριας με τον όρο της απαγόρευσης της επαφής με τον Τύπο, θα μπορούσε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, επισημαίνει η διαταγή της 23ης Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης