Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε δικαστικές περιπέτειες ο μεγαλομέτοχος των Αlpha, Πειραιώς John Paulson - Κατηγορείται για απάτη από πρώην συνεργάτη του

Σε δικαστικές περιπέτειες ο μεγαλομέτοχος των Αlpha, Πειραιώς John Paulson - Κατηγορείται για απάτη από πρώην συνεργάτη του
Επωφελήθηκε από ένα πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων που εισήγαγε η κυβέρνηση του νησιού

Aντιμέτωπος με αγωγή για απάτη από τον πρώην συνεργάτη του στο Πουέρτο Ρίκο είναι ο John Paulson, o Aμερικανός επενδυτής που διατηρεί μεγάλες επενδυτικές έως στρατηγικές θέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Alpha bank, σχετικά με μια φαινομενικά απλή επένδυση 17 εκατομμυρίων δολαρίων σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ωστόσο, σημειώνεται ότι o ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε άλλα μέρη της αγωγής.
Ο 68χρονος επιχειρηματίας ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα δέκα ετών αγοράζοντας και αναπτύσσοντας πολυτελή θέρετρα, διαμερίσματα και πολυώροφα γραφεία.
Επωφελήθηκε από ένα πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων που εισήγαγε η κυβέρνηση του νησιού για να προσελκύσει πλούσιους αγοραστές κατοικιών και επιχειρήσεις, με τον Paulson να παρομοιάζει την κατάσταση στο Πουέρτο Ρίκο με το Μαϊάμι του 1980.

Στον αέρα οι επενδύσεις

Οι επενδύσεις
βρίσκονται πλέον στον αέρα, μετά και τις εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη του επιχειρηματία με τον συνεταίρο του, Fahad Gafar.
Η διαμάχη ήρθε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο, όταν ο 39χρονος επιχειρηματίας μήνυσε τον Paulson.
O Gafar ισχυρίστηκε ότι είχε παραπλανηθεί για να επενδύσει 17 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία του Πουέρτο Ρίκο που διαθέτει αντιπροσωπείες πολυτελών αυτοκινήτων.
H περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Camille L. Velez-Rive στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο αποφάσισε τη Δευτέρα ότι ο Gafar μπορεί να προχωρήσει σε αξιώσεις για απάτη με κινητές αξίες και παραβίαση σύμβασης κατά του Paulson, επειδή φέρεται να μην παρέδωσε το χρεόγραφο που του έδινε μερίδιο 50% στην αντιπροσωπεία, η οποία ανήκε σε ένα καταπίστευμα της οικογένειας Paulson.
Η Velez-Rive δήλωσε ότι ένα σημείωμα που δόθηκε στον Gafar δεν περιγράφει λεπτομερώς όσα τον αφορούν στην επένδυση και «δεν αντικατοπτρίζει τους πιο βασικούς όρους της συμφωνίας». Απέρριψε επίσης το επιχείρημα του Paulson ότι το επίμαχο σημείωμα δεν αποτελούσε «ασφάλεια» σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο.
Ωστόσο η δικαστής απέρριψε τις αξιώσεις κατά του Paulson βάσει ενός νόμου του Πουέρτο Ρίκο που, όπως είπε, περιορίζεται σε εταιρείες του κλάδου των κινητών αξιών.
Επίσης, απέρριψε μια αξίωση αδικαιολόγητου πλουτισμού, λέγοντας ότι ήταν διπλή από τις άλλες αξιώσεις του Gafar.

Όλοι δηλώνουν νικητές

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δικηγόροι και των δύο πλευρών δήλωσαν… νικητές τη Δευτέρα.
«Είναι σημαντικό ότι το δικαστήριο έχει ήδη απορρίψει αποφασιστικά τους μισούς ισχυρισμούς του», δήλωσαν οι δικηγόροι του Paulson από τη φίρμα Oved & Oved.
«Είμαστε βέβαιοι ότι το άλλο μισό θα απορριφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Όπως δήλωσε στο Bloomberg ο Martin Russo, δικηγόρος του Gafar «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση του ομοσπονδιακού περιφερειακού δικαστηρίου, καθώς η δικαστής αναγνώρισε ξεκάθαρα ότι η συμπεριφορά του Paulson που αναφέρεται στην καταγγελία, ισοδυναμεί με απάτη περί κινητών αξιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης