Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο... Σουδάν «μεταφέρεται» ο πόλεμος - Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εναντίον Wagner

Στο... Σουδάν «μεταφέρεται» ο πόλεμος - Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εναντίον Wagner
Oι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στο Σουδάν στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης εκστρατείας του Κιέβου για να πλήξει τα ρωσικά συμφέροντα
Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις φέρονται να επιχειρούν στο Σουδάν για την υποστήριξη του στρατού της χώρας εναντίον των Ρώσων μισθοφόρων της Wagnerμ που συντάσσονται με τις επαναστατικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.
Η εφημερίδα Kyiv Post δημοσίευσε βίντεο το οποίο, όπως είπε, προέρχεται από πηγές των ουκρανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, που είναι υπεύθυνες για μυστικές επιχειρήσεις, και δείχνει έναν αιχμάλωτο Ρώσο κρατούμενο να ανακρίνεται μαζί με δύο Αφρικανούς.
Ο Ρώσος στρατιώτης λέει ότι είναι από την "PMC Wagner" και ότι ήρθε στο Σουδάν από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου εδρεύουν μαχητές της ρωσικής ομάδας, "για να ανατρέψουν την τοπική κυβέρνηση" με μια δύναμη περίπου 100 ατόμων, μεταδίδει ο Guardian.
Η τοποθεσία και το περιεχόμενο του βίντεο δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Μεταφέρεται το μέτωπο

Ωστόσο, ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από μήνες εικασιών ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στο Σουδάν στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης εκστρατείας του Κιέβου για να πλήξει τα ρωσικά συμφέροντα πολύ πέρα από τα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία.
Προηγούμενα βίντεο έχουν κυκλοφορήσει και έδειχναν ουκρανικού τύπου χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι εναντίον δυνάμεων των RSF - οδηγώντας σε εκθέσεις που κατέληξαν στο προσωρινό συμπέρασμα ότι οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν από ειδικές δυνάμεις του Κιέβου - και έναν ελεύθερο σκοπευτή που επιχειρεί στο Σουδάν, ο οποίος έχει περιγραφεί ως Ουκρανός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, συναντήθηκε με τον αρχηγό του στρατού του Σουδάν, Abdel Fattah al-Burhan, στο αεροδρόμιο Shannon της Ιρλανδίας τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης