Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο «χτύπημα» των Houthi σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα - Σήμα κινδύνου εξέπεμψε το Star Nasia

Νέο «χτύπημα» των Houthi σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα - Σήμα κινδύνου εξέπεμψε το Star Nasia
Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές
Σχετικά Άρθρα
Στόχος των Houthi έγινε το ελληνόκτητο τάνκερ, Star Nasia, που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ειδικότερα, η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανακοίνωσε πως ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία των Νησιών Μάρσαλ στοχοθετήθηκε ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης και έπλεε προς Νότο. Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Δεν είναι η πρώτη φορά...

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιανουαρίου, οι Houthi επιτέθηκαν στο ελληνόκτητο πλοίο «Zografia», που επίσης έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα. Το πλοίο ήταν υπό σημαία Μάλτας και ανήκει σε εταιρεία με έδρα στην Αθήνα.
«Στοχοποιήσαμε την Τρίτη (16/1) το πλοίο Zografia που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ, με πυραύλους που είχαν ως αποτέλεσμα ένα "άμεσο χτύπημα"», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Houthi.
Πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου, σημαίας Μάλτας, χωρητικότητας 56.000 τόνων, με 24μελές πλήρωμα, κανείς εκ των οποίων δεν είναι Έλληνας.
Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ χωρίς φορτίο, ανήκει στην εταιρεία Vulcanus Technical Maritime Enterprises, συνέχισε προς το Σουέζ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης