Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει στη Βόρεια Ευρώπη; - Ετοιμάζεται… και η Πολωνία για πόλεμο με τη Ρωσία

Τι συμβαίνει στη Βόρεια Ευρώπη; - Ετοιμάζεται… και η Πολωνία για πόλεμο με τη Ρωσία
Λαμβάνω υπόψη κάθε σενάριο και παίρνω τα χειρότερα… πιο σοβαρά λέει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας
Πρόσφατα η Σουηδία και η Νορβηγία κάλεσαν τους πολίτες τους να αρχίσουν να προετοιμάζονται για έναν πόλεμο με τη Ρωσία, ενώ την ίδια έκκληση απηύθυνε στους Γερμανούς και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius, υποστηρίζοντας πως σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, θα μπορούσε σε μια περίοδο πέντε με οκτώ ετών από σήμερα, να ξεσπάσει ένας πόλεμος του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.
Στη συνέχεια, προστέθηκε και η Δανία, η οποία εκτίμησε πως είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να επιτεθεί στρατιωτικά κατά κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
Αλλά δεν ήταν η τελευταία, καθώς στη λίστα όσων προετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία… εντάχθηκε και η Πολωνία.
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται τις δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας της Πολωνίας, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.
Ο Kosiniak-Kamysz κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην καθημερινή εφημερίδα Super Express και ερωτηθείς για το εάν είναι πιθανή μια στρατιωτική ήττα από την Ουκρανία και μια άμεση επίθεση στην Πολωνία από τη Ρωσία, απάντησε ότι λαμβάνει υπόψη όλα τα σενάρια.
«Προβλέπω κάθε σενάριο και παίρνω τα χειρότερα πιο σοβαρά.
Αυτή είναι η δουλειά ενός υπουργού Άμυνας στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα» υποστήριξε ο Kosiniak-Kamysz, τονίζοντας ότι αυτά τα λόγια δεν τα είπε έτσι απλά, αλλά «τα έχει εξετάσει σοβαρά».
Μάλιστα σημείωσε ότι το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας έχει ήδη αρχίσει να κάνει κάποια προπαρασκευαστικά βήματα, τα οποία εστιάζουν κυρίως στα κενά που υπάρχουν όσον αφορά τον οπλισμό των Πολωνών στρατιωτών.
«Οι μεγάλες αγορές όπλων είναι πολύ σημαντικές, αλλά ο ατομικός εξοπλισμός κάθε στρατιώτη πρέπει να λαμβάνεται εξίσου σοβαρά υπόψη.
Η Πολωνία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινή άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό το γνωρίζει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» τόνισε ο Πολωνός υπουργός.
Υπενθυμίζεται πως η Πολωνία έχει αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες στο 4% του ΑΕΠ της, έχοντας υπογράψει συμβόλαια για τη μαζική αγορά όπλων από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.
654.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης