Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις ΗΠΑ με το ταξίδι του Tucker Carlson στη Μόσχα – Εμπλοκή στη CIA, εσχάτη προδοσία υπονοεί ο Λευκός Οίκος και το παιχνίδι Putin

Συναγερμός στις ΗΠΑ με το ταξίδι του Tucker Carlson στη Μόσχα – Εμπλοκή στη CIA, εσχάτη προδοσία υπονοεί ο Λευκός Οίκος και το παιχνίδι Putin
Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Κρεμλίνο γίνονται συζητήσεις σχετικά με το εάν ο Ρώσος πρόεδρος θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Αμερικάνο δημοσιογράφο
Σάλος έχει προκληθεί από το ταξίδι του δημοσιογράφου Tucker Carlson στη Μόσχα.
Ο δημοφιλέστερος Αμερικανός δημοσιογράφος της πολιτικής τηλεόρασης, Tucker Carlson, θα πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο Πρόεδρο, Vladimir Putin, αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση της επερχόμενης συνάντησης.
Στη σύγχρονη εποχή, αυτό το γεγονός από μόνο του είναι ασυνήθιστο: η τελευταία φορά που ο Putin έδωσε συνέντευξη σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ήταν σχεδόν πριν από τρία χρόνια.
Ωστόσο, η επίσκεψη του Carlson ξεπερνά κατά πολύ μια απλή συνέντευξη σε μια δύσκολη στιγμή, αφού ο ίδιος ο Carlson δεν είναι πλέον απλώς ένας δημοσιογράφος.
Και η αντίδραση στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, την Ουκρανία, ακόμη και από τους φιλελεύθερους μας το επιβεβαιώνει ξεκάθαρα.

Ο ρόλος Carlson

Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, ο Carlson απολύθηκε από το Fox, όπου παρουσιαζόταν το πιο δημοφιλές πολιτικό σόου.
Ο Carlson έχει γίνει πολύ «τοξικός» ακόμη και για το τηλεοπτικό κανάλι που υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους, επειδή έχει γίνει σταθερός επικριτής όχι μόνο του Biden, αλλά του «βαθέως κράτους της Ουάσιγκτον» και της πολιτικής του κατεστημένου αυτού καθαυτού.
Έγινε σχεδόν μεγαλύτερος Τραμπιστής από τον ίδιο τον Trump.
Έκτοτε, κυκλοφόρησε το δικό του πρόγραμμα στα κοινωνικά δίκτυα και συνεχίζει να προσελκύει την προσοχή εκατομμυρίων Αμερικανών.
Και ως όχι μόνο σχολιαστής της επικαιρότητας, αλλά και εν δυνάμει πολιτικός.
Δεν αποκλείεται ο Carlson να είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Donald Trump (πράγμα, ωστόσο, εξαιρετικά απίθανο).
Έτσι, ο Carlson έχει γίνει εδώ και καιρό μια από τις εμβληματικές φιγούρες της τρέχουσας αμερικανικής εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης και γι' αυτό το ταξίδι του στη Μόσχα προκαλεί τέτοιο θυμό.

Εσχάτη προδοσία;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον αποκαλούν ήδη προδότη που πρέπει να τον εμποδίσουν να εισέλθει στην πατρίδα του.
Είναι σαφές ότι τέτοιες εκκλήσεις προέρχονται από περιθωριακούς Δημοκρατικούς, αλλά αυτό είναι επίσης ένας δείκτης της κατάστασης της αμερικανικής κοινωνίας.
Και στο Κίεβο προσπαθούν να παίξουν με το μείγμα ρωσοφοβίας και τακεροφοβίας μεταξύ των Δημοκρατικών και συγκρίνουν την επερχόμενη συνομιλία του Carlson με τον Putin με το «αν ο Γκέμπελς έπαιρνε συνέντευξη από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη».
Αυτό το ρήγμα βαθαίνει καθώς ο Carlson είναι η κύρια φωνή της πλευράς Trump, εκείνων που είναι δυσαρεστημένοι με τη σύνθεση και τις πολιτικές του Λευκού Οίκου.
Ο Carlson κερδίζει πόντους όχι μόνο επικρίνοντας τον Biden, αλλά και υπερασπιζόμενος μια πολύ συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική γραμμή.
Το γεγονός ότι ο Carlson επικρίνει συνεχώς την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία δεν οφείλεται στη ρωσοφιλία, αλλά στην κατανόησή του για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, η οποία έχει απήχηση σε πολλούς Αμερικανούς.
Δεν είναι μυστικό ότι από καιρό ήθελε να πάρει συνέντευξη από τον Putin: πριν από τρία χρόνια είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, έχοντας μάθει γι 'αυτό, τον παρακολουθούσαν.
Τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες γράφουν ήδη ότι ο Carlson φέρνει στον Putin ένα μήνυμα από τον Trump, αλλά αυτό, φυσικά, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το εξετάζει το Κρεμλίνο

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Κρεμλίνο γίνονται συζητήσεις σχετικά με το εάν ο Ρώσος πρόεδρος θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Αμερικάνο δημοσιογράφο.
Δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές αναφέρει πως το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει αποκλειστεί από τη ρωσική ηγεσία και συζητείται.
Νωρίτερα πάντως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov είχε αρνηθεί να πει εάν ο πρόεδρος Putin προτίθεται να παραχωρήσει συνέντευξη στον Αμερικάνο δημοσιογράφο.
«Δεν μπορεί να αναμένετε από εμάς να παράσχουμε πληροφορίες για την κίνηση ξένων δημοσιογράφων» ανέφερε ο Peskov, ερωτηθείς για το εάν Carlson βρίσκεται στη Ρωσία για να πάρει συνέντευξη από τον Putin.
«Πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι έρχονται στη Ρωσία καθημερινά, πολλοί συνεχίζουν να εργάζονται εδώ, και το καλωσορίζουμε αυτό.
Δεν έχουμε τίποτα να ανακοινώσουμε σε ό,τι αφορά συνεντεύξεις του προέδρου σε ξένα μέσα ενημέρωσης» υπογράμμισε ο Peskov.
Σημειώνεται πως ο Carlson είναι πρώην παρουσιαστής του αμερικανικού δικτύου Fox News που λάνσαρε μια νέα συνδρομητική υπηρεσία βίντεο συνεχούς ροής ("streaming") τον Δεκέμβριο αποσκοπώντας να κεφαλαιοποιήσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων.
Συνέντευξη την οποία ανήρτησε στο X με τον Donald Trump τον περασμένο Αύγουστο είχε πάνω από 267 εκατομμύρια views σύμφωνα με την πλατφόρμα.
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι ο Λευκός Οίκος τρέμει στην ιδέα να πάρει συνέντευξη του Putin ο Tucker Carlson, ενώ άλλοι Αμερικάνοι γερουσιαστές χαρακτηρίζουν τον Carslon… προδότη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης